kalendar

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

U AGENCIJI ZEDA POČELA STRUČNA PRAKSA STUDENATA POLITEHNIČKOG FAKULTETA U ZENICI

Danas, 17. maja 2021. godine, studenti treće godine Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici počeli su stručnu praksu koja će trajati sljedećih 15 radnih dana.

Tokom stručne prakse, studenti će se dobiti osnovne informacije o Agenciji ZEDA (Impulsni kreativni centar, Centar za poduzetnike i investitore – Business Point Zenica, Biznis inkubator Zenica, Laboratorija LIND), a uposlenici Agencije ZEDA će im pokazati procedure ispitivanja sigurnosti proizvoda (namještaja/dječijih igrališta) u Laboratoriji LIND, predstaviće im EU i BH regulativu koja se odnosi na sigurnost proizvoda i na građevinske proizvode – prozore i vrata, saznaće osnovne informacije o inkubiranju preduzeća u Biznis inkubatoru. Također, tokom prakse, studenti će dobiti informacije o administrativno-finansijskim poslovima, pravnim procedurama, važnim detaljima o pisanju projekata, generisanju poslovne ideje, oblicima, medijima i instrumentima marketinške komunikacije, te će im se praktično približiti ono što su na fakultetu već naučili.

-„Radujemo se što i ove godine nastavljamo sa praksom studenata UNZE i što ćemo dati svoj doprinos njihovom učenju, razvoju i omogućiti im da saznaju šta ih očekuje kada se zaposle. Uvijek je lijepo raditi sa mladima koji su puni ideja, pitanja, željni znanja i informacija“ – poručili su iz Agencije ZEDA.

Back To Top
X