kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

U Agenciji ZEDA održan seminar za nastavnike matematike i informatike osnovnih i srednjih škola

Udruženje matematičara Zeničko-dobojskog kantona uz podršku Grada Zenice i Agencije ZEDA kroz projekat Agora jučer je organizovalo seminar za nastavnike matematike i informatike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Digitalni alati u nastavi matematike“.

Potrebno je pronaći načine na koje možemo tehnologiju iskoristiti u različitim segmentima života. Informacijsko-komunikacijske tehnologije mogu biti i alat za podučavanje u nastavi matematike i informatike za šta su potrebni educirani nastavnici koji su kompetentni odnosno koji znaju na koji način će učenicima predstaviti mogućnosti korištenja ICT u matematici  i informatici.

Udruženje matematičara Zeničko-dobojskog kantona želi dati svoj doprinos obrazovnom sistemu i nastavnicima matematike i  informatike omogućiti profesionalno usavršavanje.

Pored predavanja, učesnici seminara imali su priliku i praktično vidjeti na koji način mogu koristiti digitalne alate u nastavi.

Napominjemo – AGORA je projekat koji se provodi i finansira u sklopu EU INTERREG Dunavskog transnacionalnog programa. Konzorcij projekta okuplja 28 partnera iz 14 zemalja, od čega 10 gradova. Grad Zenica ima status partnera, a Zenička razvojna agencija ZEDA status pridruženog partnera.

Više informacija o AGORA projektu možete pročitati na linku https://www.zenica.ba/centar-za-investitore/aktuelni-projekti/agora/

Back To Top
X