kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Trening “Istraživanja i ekonomske analize u vezi stvaranja efikasnijeg socijalnog dijaloga sa donosiocima odluka u vezi sa ekonomskim razvojem i preduzetništvom”

Udruženje poslodavaca FBiH u sklopu Projekta „Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH“, a koji finansira Europska unija, organizuje trening za poslodavce na temu „Istraživanja i ekonomske analize u vezi stvaranja efikasnijeg socijalnog dijaloga sa donosiocima odluka u vezi sa ekonomskim razvojem i preduzetništvom” kojeg će voditi prof. dr. Vjekoslav Domljan.

Trening će se održati 22.07.2021.godine u Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA (Zmaja od Bosne b.b. Zenica) sa početkom od 11:00 časova. Predviđeno trajanje treninga je dva sata.

Prof.dr. Vjekoslav Domljan će na treningu govoriti i o konceptu BDP-a, šta sve utiče na njega, pojmu najniže plaće, prosječnoj plaći, potrošačkoj korpi, odnosu uvoza i izvoza, prednostima i manama  jedinstvene stope PDV-a, minimalnoj plaći i dr.

Krajnje je vrijeme da se i poslodavci aktivno uključe u razvoj ekonomskih politika kako bismo došli do jačeg privatnog sektora. Mi kao Udruženje poslodavaca moramo doprinijeti unapređenju socijalnog dijaloga zasnovanog na ekspertizi, poboljšanju procesa donošenja odluka u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, razvijanju ekspertskih i analitičkih kapaciteta naše organizacije kroz naše članstvo, te omogućiti aktivno učešće privatnog sektora u procesu kreiranja ekonomskih politika.

S tim u vezi molimo vas da uskladite svoje obaveze i memorišete 22.07.2021. godine u svoje kalendare i prisustvujete navedenom treningu.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte

 

Back To Top
X