kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Timsko studentsko takmičenje „Advancing Development Goals 2020”

Postdiplomski institut za međunarodne i razvojne studije u Ženevi objavljuje poziv za međunarodno takmičenje pod nazivom „Unapređivanje ciljeva razvoja 2020” (Advancing Development Goals 2020). Takmičenje je namijenjeno studentima postdiplomskih studija u svim oblastima.

 

OBLAST

Društvena inkluzija.

 

OPIS

Tema takmičenja su izazovi društvene inkuzije. Učesnici treba da oforme takmičarske timove sačinjene od tri do pet studenata. Timovi treba da osmisle projekte koji uključuju inovativna i pragmatična rješenja za izazove u društvenoj inkluziji. Takmičenje se odvija u pet kategorija određenih prema geografskoj lokaciji univerziteta: Afrika, Azija, Evropa, Sjeverna Amerika i Okeanija, Južna Afrika. Nagrada za pobjednike u svakoj od kategorija je 9250 eura, a po dva drugoplasirana i trećeplasirana tima iz svake kategorije će dobiti nagrade u iznosima od po 4620, odnosno 2310 eura. Finalisti će biti pozvani na prezentaciju u Ženevi, gdje će braniti svoje ideje i odgovarati na pitanja žirija i publike. Nakon toga će biti saopšteni rezultati takmičenja i biće održana ceremonija dodjele nagrada čemu će prethoditi govor o ključnim izazovima klimatskih promjena. Pokriveni su troškovi učešća na ceremoniji za finaliste.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji su studenti postdiplomskih studija.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Timovi se moraju registrovati putem aplikacione forme koju možete pronaći na https://graduateinstitute.ch/geneva-challenge/2020?fbclid=IwAR20smLi6ZMHa2FEPmaz6WPGmaPEbsfl6dxXHVe1Q8Fh7jjlT7kf1Hb9ffM, najkasnije do 23. marta 2020. godine. Nakon toga timovi treba da pošalju rezime projekta sa opisom projekta i biografijama takmičara (do jedne stranice) i projekat sadržine od najviše 8000 riječi (ne računajući napomene, grafike i fusnote) na mejl adresu: geneva.challenge@graduateinstitute.ch, do 13. jula 2020. godine.

 

ROK ZA PRIJAVU

23. mart 2020. godine

Detaljnije: https://graduateinstitute.ch/geneva-challenge/2020.

Back To Top
X