kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

TEŠANJKA KOJA JE ZBOG KORONE DOBILA DODATNI POSAO- AMILA MUJKANOVIĆ – DELIĆ –„NE VEZEM OBIČNI VEZ NEGO PRIČE KOJE MI MUŠTERIJE ISPRIČAJU!“

Otkako je Agencija ZEDA kreirala rubriku #Blog na službenoj stranici, stvorila je priliku mladim ljudima koji se bave malim biznisima, koji pokreću svoje biznise, koji pretvaraju hobi u posao, koji su u nečemu neobični ili odlični da se predstave, ispromovišu, pokažu desetinama hiljada recipijenata sebe i svoje radove, ponude usluge, pohvale se uspjesima. Mi smo jedini u BiH koji na ovakav način podržavamo dobre ideje i hrabre korake pa svakog ponedjeljka u rubrici #Blog promovišemo pozitivne priče onih za koje se treba čuti.
Amila Mujkanović – Delić (26) iz Tešnja, uskoro diplomirani medicinsko-laboratorijski inženjer, zaposlena kao freelancer (angažovana od strane preduzeća iz Njemačke) jedna je od onih koji stižu na sve i rade puno toga pa je javnosti poznata po svojoj kreativnosti i ručnim radovima. Za ovo što ona radi treba mnogo strpljenja, koncentracije, pažnje ali Amila otkako je počela oduševljavati javnost svojim radovima, narudžbe se nižu jedna za drugom. Ručni rad na đerđefu nešto je što ne možete često pronaći, a naročito je rijetkost da se mlade djevojke zainteresuju za ovu tehniku.
-„Ručni vez mi je oduvijek bio zanimljiv (iako su mi igla i konac doslovno bili strani pojmovi). Sasvim slučajno sam vidjela jedan klip koji me je zainteresovao, a zbog pandemije i svih uvedenih mjera zaštite, dobila sam viška slobodnog vremena, pa sam se intenzivno počela zanimati za ručni vez. Satima i danima sam gledala razne YouTube klipove i upijala svaki pokret igle. Prosto je to bila ljubav na prvi pogled. Ljubav u doba korone“ – pojasnila je Amila koja voli i crtati.
Otkriva nam da je ambiciozna, tvrdoglava, kreativna, znatiželjna i druželjubiva, te da je vrlo često i pretherano optimistična.
-„Moj životni moto je: „Gdje ima volje, ima i načina“. Volim da kažem kako sam ponosna jer ne vezem obični vez, nego predivne priče koje mi moje mušterije ispričaju. Ponosna sam i jer sam zbog primarnog posla savladala njemački jezik za 4 mjeseca i sada ga govorim tečno. Općenito sam ponosna na to što jako brzo napredujem u svim poslovima koji me interesuju i radim ih sa ljubavlju“ – rekla je Amila. Jako je iznenađena i zahvalna jer su ljudi u vrlo kratkom vremenu prepoznali njen trud i rad.
-„Voljela bih se baviti onim za šta su me moji roditelji školovali. Tek ću dobiti diplomu i onda krećem ka ostvarenju tog cilja ali to nikako ne isključuje moj kreativni izražaj. Moji roditelji, sestra i suprug su moja najveća motivacija. Kada padnem, oni su uvijek iza mene, dignu me i guraju naprijed“ – rekla je Amila čije radove možete pogledati na Facebook stranici Đerđefčić  i na Instagram stranici @djerdjefcic
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X