kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Tech ljubitelji na FindYour SPARK u Agenciji ZEDA

Subota 20.jula 2019. za mnoge Zeničane bit će dan za pamćenje. Naime, bio je ovo dan rezervisan za prvi Find Your SPARK događaj koji je prvi put organizovan u Zenici.Na događaju je učestvovalo više od 100 posjetilaca, a 15 najhrabrijih i najznatiželjnijih učestvovalo je na radionici i takmičenju.

Organizator događaja bio je Spark Mostar u saradnji sa partnerima ZeForge-om i Agencijom ZEDA,

Događaj je trajao više od pet sati, a prostorije Agencije ZEDA su bile ispunjene 3D printerima i skenerima, Makeblock, STEMI i UBTECH robotićima, DJI dronovima.

Posjetioci su također imali priliku “napraviti krug” električnim romobilom i hoverboardom. Gameri su došli na svoje uz Nintendo SWITCH i HTC Oculus Vive. 😀

Da ne bi bilo samo all fun and games, održana je i radionica o 3D modeliranju i printanju. Sudionici su svoje znanje demonstrirali na takmičenju Tech Challenge. Najbolji 3D model na zadanu temu “Most” izradio je šesnaestogodišnji Boris Šarić. Nagrada za njegov trud i kreativnost je 3D Printing Drawing Printer Pen i odlazak na Find Your SPARK Mostar u 9. mjesecu.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez sponzora: NSoft, SYNC, Grad Zenica, FMRPO, Bravo systems, Imtec, Centar za mlade INPUT, Vitinka i Rolograf. Nakon Zenice slijedi Sarajevo – rezervišite subotu, 24.8.2019. 😉

Back To Top
X