kalendar

February 27, 2024
  • Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta

February 28, 2024
  • Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta

February 29, 2024
  • Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta

skip to Main Content

TALIJANSKA KOMPANIJA KOJA PROIZVODI INOVATIVNE KIŠOBRANE TRAŽI PARTNERE ZA APLICIRANJE NA EU PROJEKAT

Talijanska kompanija je dizajnirala i patentirala novi kišobran, u cijelosti izrađen od tehničkog polimera koji istovremeno garantuje veliku čvrstoću i krutost stubova i odličnu fleksibilnost ruku. Upotreba jedinstvenog polimera čini kišobran 100% reciklirajućim jer se može jednostavno obnoviti i ponovo iskoristiti za proizvodnju novih proizvoda. Ovom inovacijom kompanija je osvojila pečat izvrsnosti za pilot-projekat SME1 I EIC.
Sada kompanija traži mogućnost finansiranja za dalji razvoj projekta i :
– izlazak na tržište sa prvim modelom kišobrana – “Compact” do kraja 2020. godine
– uspostavljanje proizvodnje u Istočnoj Evropi kako bi do sredine 2021. godine ona u potpunosti djelovala
– razvijanje dva druga modela – “Pocket” I “ Long” – koji će biti lansirani krajem 2021. i 2022. godine.
Kompanija želi aplicirati na poziv H2020-EIC-FTI-2018-2020 ( rok 27. oktobar 2020) i zbog toga traži inostrane partnere s posebnom stručnom sposobnošću da bi osnovala konzorcijum partnera da učestvuju u ovom inovacijskom projektu.
Kompanija traži:
1. Proizvođača plastike u Istočnoj Evropi: partner bi se trebao baviti dizajnom i proizvodnjom kalupa za mašine za brizganje, izradom plastičnih dijelova različitih boja i njihovom montažom u različite modele kišobrana.

2. Kompanija sa stručnim znanjem za krojenje i šivenje tkanina u Istočnoj Evropi: partner bi se trebao baviti krojenjem i šivenjem baldahina/nadstrešnice za kišobran, printanjem različitih uzoraka i logotipa, pakiranjem vrećica/torbi.

3. Dizajnerska i inžinjerska kompanija sa iskustvom u sektoru plastike: partner bi se trebao baviti dizajniranjem, inženjeringom, izradom prototipa i testiranjem, svake pojedine plastične komponente i kišobrana u cjelini, korištenjem softvera za 3D modeliranje i analizu potencijanih grešaka.
Talijanska kompanija će upravljati projektom kao kooordinator, a konzorcijumu će staviti na raspolaganje konačan prototip izrađen u njenoj laboratoriji u Kini, tehničke vještine stečene kod proizvodnje kišobrana i mreže distributera.
Očekivano trajanje projekta je 24 mjeseca.
ROK ZA PRIJAVU: 15. SEPTEMBAR 2020.
Ukoliko smatrate da bi Vaša kompanija mogla učestvovati u ovom EU projektu,
prijavite se u Agenciju ZEDA putem e-maila: alma@zeda.ba ili tel. 032 445 830

Back To Top
X