kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Takmičenje “The next AI Guardians” – vještačka inteligencija u službi obrazovanja

Microsoft sa zadovoljstvom poziva univerzitetske studente i profesore da se prijave na „The next AI Guardians“ takmičenje, koje ima za cilj da uvede vještačku inteligenciju u obrazovanje, koristeći kreativne ideje studenata, istraživača i profesora iz više od 29 zemalja.

Imate li velike ideje koje mogu da promjene budućnost obrazovanja?

Želimo da vam pomognemo da ih oblikujete i da zajedno oslobodimo potencijal vještačke inteligencije za dobre stvari! Pozivamo vas da prihvatite naš poziv i doprinesete rješavanju globalnih ili lokalnih izazova u visokom obrazovanju. Oformite tim od najmanje četiri studenta i jednog istraživača, prijavite svoju ideju, a Microsoft će obezbijediti mentore i vrhunske stručnjake iz oblasti vještačke inteligencije, koji će raditi zajedno sa vama.

Takmičenje The next AI Guardians pokrenuto je 2018. godine sa ciljem da inspiriše i podrži razvoj obrazovanja kroz tehnologije, pronalaženjem AI rješenja koja mogu da unaprijede proces učenja budućih generacija. Takmičenje se ove godine sprovodi kroz nekoliko faza:

 

Faza 1

Okupite svoj tim. Preporuka je da timove čini do četiri studenta i jedan istraživač i ako je moguće – profesor koji će im biti mentor. Registrujte se i pošaljite kratak video koji objašnjava vašu AI ideju koja može da doprinese unapređenju obrazovanja. Rok za prijavu je 25. januar 2020.

Takmičenje: AI Guardians

 

Faza 2

Nakon objave liste timova koji su se kvalifikovali, 31. januara 2020. godine, timovi će morati da prikažu demonstraciju svoje ideje. Tokom druge faze, svaki kvalifikovani tim će dobiti mogućnost da kroz stalnu komunikaciju sa mentorima iz Microsoft-a poboljša svoj koncept i pokuša da stigne do finala.

 

Faza 3

Od 30. marta do 3. aprila, timovi će putem Teams video platforme predstavljati svoje koncepte, a pet najboljih će se plasirati u finale koje će se održati u AI Bootcamp-u u Budimpešti.

 

Faza 4

Do 26. maja, timovi finalista razrađivaće sve detalje svojih projekata i uvježbavaće kako da ih predstave pred publikom. Završna svečanost održaće se od 27. do 29. maja u Budimpešti, gdje će biti proglašen pobjednik.

 

Prijavite se na stranici za registracije i otključajte potencijale obrazovanja budućnosti!

 

Izvor:https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X