kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Tajna uspjeha Švicarske – recept je obrazovanje: treća pričaonica i-dijaspore i CPCD – a

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i i-dijaspora u okviru ciklusa online pričaonica “1000 zašto, kako, zato civilnog sektora” u 2021. godini, pozivaju učesnike na treću online pričaonicu nazvanu “Tajna uspjeha Švicarske: Recept je obrazovanje”.

Treća online pričaonica održat će se u srijedu, 2. juna od 19:00h do 20:30h. Gosti navedene pričaonice su doc. Ivica Petrušić, voditelj projekata na Univerzitetu primijenjenih nauka u Lucernu, kao i Lea Meister, koordinatorica omladinskih programa u Švicarskoj agenciji za razmjenu i mobilnost (Movetia), koji će kroz vođeni razgovor, ali i pitanja učesnika i učesnica govoriti o tajnama uspjeha Švicarske, o specifičnostima obrazovnog sistema, odnosa prema učenju i znanju sa naglaskom na cjeloživotno učenje.

Ovaj događaj upriličit će se na lokalnom jeziku, putem Zoom platforme, a samu registraciju potrebno je izvršiti najkasnije do utorka, 1. juna tekuće godine, putem ovog linka.

Online pričaonice

Ciklus online pričaonica je nastao kao plod saradnje dviju organizacija istih vrijednosti i stavova, i to jedne iz BiH, a druge iz Švicarske.

Prva pričaonica je održana u febuaru, druga u aprilu, a do kraja godine planiramo održati još tri tematske online pričaonice sa organizacijama iz BiH i dijasporom, kako bismo povezali prilike, potrebe i mogućnosti saradnje u oblastima zaštite okoliša, mladih, obrazovanja, razvoja prilika za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kulture i umjetnosti.

U drugim zemljama Evrope i svijeta, Bosanci i Hercegovci su se etablirali u različitim poljima od privrede, nauke, obrazovanja, kulture, javnih servisa do umjetnosti, sporta i politike. Taj potencijal može doprinijeti razvoju BiH, organizacija ili individua. Ukoliko se želite priključiti ovoj mreži podrške, javite nam se.

Više informacija o našem partneru, Centru za promociju civilnog društva, potražite na ovom linku.

Napomena: Preuzimanje dijelova ili cijelog teksta dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora.

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku!

i-platform.ch

 

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X