kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SVAKU TAMU NADJAČA SVJETLOST, SELVEDINA ČOVIĆ – „OSTALA SAM BEZ POSLA I ODLUČILA POKRENUTI VLASTITI!“

Selvedina Čović (42) iz Ilijaša, šnajderica po struci, nakon karijere u struci i bolesti zbog koje je ostala bez posla, promijenila je svoj fokus i posvetila se izradi cvijeća od hladnog porcelana, izradi nakita i pletenju. Izgubila je posao pa je odlučila sama kreirati radno mjesto, za sada sebi ali ubrzo i drugima. Ona je neko ko je izuzetno kreativan i ko je svoju cijelu karijeru posvetio ručnom radu. Ima Selvedina tu kreativnu „žicu“ koja joj omogućuje da se zabavi, relaksira ali i zaradi novac.

– „Ovim se bavim jer volim vrijeme provoditi korisno. Kada sam shvatila da zbog bolesti ne mogu raditi posao koji sam radila, tražila sam nešto što ću moći raditi i u isto vrijeme zarađivati“ – pojasnila je Selvedina čiji je moto: “Nikada ne odustaj”.

-„Ponosna sam na to što sam uspjela svoje proizvode distribuirati i izvan granica BiH, ljudima koje ne poznajem ali su prepoznali moju kreativnost. Sve je počelo kao hobi, a sada je to izvor prihoda jer sam ostala bez posla“ – rekla je Selvedina koja planira učestvovati i na sajmovima kreativaca, te i na taj način prezentovati svoje radove.

Tvrdoglava, uporna, kreativna, suosjećajna i snalažljiva u budućnosti planira hobi pretvoriti u biznis u koji bi bile uključene osobe sa invaliditetom.

-„Ja sam osoba koja se ne predaje lako, ne odustaje na prvoj prepreci i svaki pad me dodatno ojača. Poručujem svima da ako ne uspiju iz prvog pokušaja, uvijek postoji i drugi put“ – rekla je Selvedina čije proizvode možete pogledati na stranici “Moja svaštara” 

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

 

 

 

 

Back To Top
X