kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SUMEJA ĐULAN – OD UČEŠĆA NA KREATIVNOJ RADIONICI DO HOBIJA I PROMOCIJE RADOVA

Prošle sedmice ZEDA je realizovala još jednu kreativnu radionicu u okviru projekta „Budi kreativan i Ti“. Radionica „Tehnike dekupaža“ izazvala je veliko interesovanje kako mladih, tako i onih nešto starijih. Ponosni smo na naše sugrađane koji žele učiti, sticati nove vještine, a cilj ovog projekta je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje. Projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.
Kao dokaz da je vrijeme provedeno na radionicama itekako opravdano jesu fotografije koje nam šalju učesnice naših radionica. Ona fotografijama radova koje su nakon radionica samostalno izradile dokazuju da su nastavile usavršavati ono što su naučile na našim radionicama.
Ukoliko nastave vježbati, voditi računa o detaljima, ispravljati ono u čemu griješe i svoje umijeće dovedu do perfekcije dobit će hobi koji će moći unovčiti, a potom i pretvoriti u posao.
Danas hobi, sutra posao!
Sumeja Đulan (21) prijavila je sebe i još dvije prijateljice za učešće na ovoj radionici. Shvatile su da je dekupaž njihova prilika za kreativno izražavanje, a Sumeja nam je poslala fotografije svojih prvih radova.

-“Ovaj novi hobi za mene predstavlja jedan kutak u kojem mogu izraziti svoju maštu. Izgubim se u miješanju boja, stvaranju novih dezena i tako se odmorim i samu sebe oraspoložim” – rekla je Sumeja.

Otkrila nam je da planira zajedno sa prijateljicama otvoriti Facebook stranicu putem koje će promovisati dekupaž radove. To je prvi korak ka hobiju koji ide putem biznisa. Nekada vam jednostavno ne treba puno vremena da shvatite da je nešto za vas.
-“Nas tri smo bile na radionici i baš nam se svidjelo pa smo odlučile da napravimo stranicu i tu dijelimo svoje radove. Porodica i rodbina su nas podržali kada su vidjeli radove pa smo pomislile da od toga napravimo mali biznis. Studentice smo i imamo vremena da se malo tome posvetimo. Čekam da kolegice završe svoje radove pa ćemo i to da objavimo. Želimo se Agenciji ZEDA zahvaliti što ste nam pružili priliku da naučimo ovu tehniku i rado ćemo se prijaviti i na ostale radionice koje budete organizovali” – rekla je Sumeja.
Ponosni smo na sve vas koji nam svakodnevno dokazujete da ste ono što ste naučili pretvorili u hobi.

Danas hobi, sutra posao!
Mogu drugi, zašto ne i ti?!

Ako do sada niste bili dio naše priče, pozivamo vas da na pratite putem www.zeda.ba ili Facebooka ZEDA  i već sljedeći put učestvujete na našem događaju.

#prijavi se
#nauči
#izvježbaj
#napravi
#fotografiši
#pošalji

Back To Top
X