kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Studentsko takmičenje u oblasti tehnologije i interneta stvari

Kompanija Cisco Systems objavljuje poziv za međunarodno studentsko takmičenje pod nazivom Global Problem Solver. Cilj takmičenja je da podrži studente koji imaju ideje za inovativne tehnologije od društvenog značaja. Nagradni fond je 350000 dolara.

OBLAST

Tehnologija, internet stvari

 

OPIS

Učesnici takmičenja treba da ponude najbolja rješenja za tehnologije, proizvode i usluge koja su zasnovana na internetu stvari ili digitalnim tehnologijama, a imaju pozitivan društveni, ekološki i ekonomski uticaj. Rješenja treba da budu primjenjiva u oblastima kao što su: zdravlje, obrazovanje, pristupačnost, osnovne ljudske potrebe, bezbjednost, i druga pitanja od globalnog značaja. Kandidati se mogu prijaviti pojedinačno ili u timovima. Mogu se prijaviti i preduzeća pod određenim uslovima. Prva nagrada je 100000 dolara, druga 75000, dok tri trećeplasirana tima dobijaju po 25000, predviđene su i još četiri nagrade u iznosu od po 10000 dolara, kao i nagrada publike u istom iznosu. Osim novčanih nagrada, pobjednici mogu dobiti i stručnu pomoć u realizaciji svoje ideje i promociju u medijima. Pobjednici će biti poznati 27. maja 2020. godine.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta. Ako se prijavljuju timovi, najmanje pola tima moraju sačinjavati studenti ili pojedinci koji su završili studije nakon prvog marta 2018. godine. Ovaj uslov važi i za kandidate koji se prijavljuju pojedinačno. Ako se prijavljuju preduzeća, najmanje 25 odsto vlasništva mora pripadati pojedincima koji ispunjavaju navedene uslove.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://gps2020.skild.com/…/registerLeader.action….

 

ROK ZA PRIJAVU

17. januar 2020. godine

Detaljnije: https://cisco.innovationchallenge.com/

 

Izvor: mladiinfo.me

Back To Top
X