kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Stipendije za studiranje u Veneciji 2020.

Osnovan 1868. godine kao prva poslovna škola u Italiji, Univerzitet Ca’ Foscari iz Venecije obuhvata široki spektar osnovnih i master studija, kao i brojne postdiplomske programe.

Godišnja školarina na Univerzitetu je izuzetno niska. Ministarstvo obrazovanja Italije pokriva čak 70% cijene studija.

Troškovi školarine za osnovne studije iznose 1.200€ po godini, a za master studije 1.200€.

Ca’ Foscari se nalazi među najbolje rangiranih 200 univerziteta na svijetu. Vjerujemo da bi visoko obrazovanje trebalo da bude dostupno svima. Imajući to u vidu nudimo 100 stipendija koje pokrivaju troškove školarine i 90 stipendija u iznosu od 5.000€. Stipendije se dodjeljuju na osnovu uspjeha u dosadašnjem školovanju (merit based) kao i na osnovu finansijskih mogućnosti (income based).

Univerzitet školuje preko 23.000 studenata u okviru sljedećih oblasti: ekonomija i menadžment, jezici (rangiran u prvih 150 univerziteta u ovoj oblasti), društvene i humanističke nauke, nauka i tehnologija, studije kulture, internacionalne studije, javno upravljanje, zaštita i upravljanje kulturnim dobrima.

Venecija je grad u kom se susreću prošlost i inovacija, gdje se inspiracija nalazi na svakom ćošku; riznica kulturnog nasljeđa koja se rasprostire na 120 malih ostrva.

Region Veneto je jedan od ekonomskih motora Italije, te studije u Veneciji predstavljaju izuzetan spoj istorije i kulture s jedne strane, biznisa i svijeta proizvodnje s druge. Univerzitet Ca’ Foscari kroz mnogobrojne programe stažiranja i saradnje omogućava studentima iskustvo rada sa vodećim firmama regiona Veneto kao i stažiranje u inostranstvu. Veliki broj Double degree i Joint degree programa vam omogućava da studije upotpunite internacionalnim iskustvom na nekoj od preko 600 renomiranih akademskih institucija sa kojima Ca’ Foscari sarađuje.

Ca’ Foscari se nalazi u top 150 univerziteta filologije, top 250 univerziteta za ekonomiju i top 200 za istoriju. Također, spada u top 10 univerziteta u Evropi i važi za najuspješniji univerzitet po broju osvojenih Marie Curie Research Fellowships, nagrada koje dodeljuje Evropska komisija.

Početak studija i apliciranje

Početak studija: Septembar 2020.

Prijavljivanje: do 19. aprila 2020.

Predstavnik Univerziteta za Srbiju, Crnu Goru i BiH je prof. Ivan Mangov. Da biste pokrenuli aplikaciju i dobili informacije o uslovima za upis i rokovima za master studije pišite na adresu ivan.mangov@gmail.com

Nastava se odvija na engleskom i italijanskom jeziku u zavisnosti od odabranog programa.

Studije

Listu svih osnovnih i master studija možete pronaći na  linku.

Master programi na engleskom jeziku:

 

Računododstvo i finansije
Poslovna administracija
Comparative International Relations – International and Cross-Cultural Relations curriculum
Informatika
Conservation Science and Technology for Cultural Heritage
Crossing the Mediterranean – Towards Investment and Integration (MIM)
Ekonomija i finansije
Ekologija – nastavni plan i program – globalne promene životne sredine
Jezičke studije
Jezici i ekonomija Azije i sjeverne Afrike
Marketing i komunikacije – nastavni plan i program inovacije i marketing

Za virtuelnu turu kroz univerzitetske kampuse kliknite ovdje.

Izvor: najstudent.com

Back To Top
X