kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Stipendije Vlade NR Kine za akademsku 2020/2021. godinu

Objavljen je poziv za stipendije Vlade NR Kine za studijsku 2020/2021. godinu koje vam omogućavaju pohađanje studija svih nivoa kao i za opšte programe obrazovanja. Bilateralni program studentske mobilnosti se sprovodi u saradnji vlada Crne Gore i NR Kine.

 

OBLAST

Sve dostupne oblasti.

 

OPIS

Stipendije pokrivaju cijenu školarine u poptpunosti ili djelimično u zavisnosti od nivoa i oblasti studija. Stipendije ne pokrivaju putne troškove. Stipendije se dodjeljuju za period od jedne do sedam godina, a u tom periodu stipendisti mogu pohađati pripremne studije kineskog jezika u trajanju od jedne do dvije godine.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti državljani Crne Gore koji: su dobrog zdravlja, diplomirani maturanti mlađi od 25 godina kad apliciraju za osnovne studije; posjeduju diplomu završenih osnovnih studija, u starosnoj dobi ispod 35 godina, ako apliciraju za master programe; posjeduju master diplomu, u starosnoj dobi ispod 40 godina, ako apliciraju za doktorske programe; su mlađi od 45 godina i završili su bar dvije godine osnovnih studija, ako apliciraju za opšte akademske programe; imaju zvanje magistra, ili vanrednog profesora (ili više), ako apliciraju za više akademske programe, u starosnoj dobi ispod 50 godina. Potrebno je ljekarsko uvjerenje za boravak stranaca u NR Kini i dokaz o poznavanju engleskog ili kineskog jezika, u zavisnosti od nivoa studija.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili pošaljite potrebnu dokumentaciju (spisak se može naći u zvaničnom pozivu Ministarstva prosvjete Crne Gore) na: lidija.ercegovic@mps.gov.me. Ili na adresu: Ministarstvo prosvjete, Ul. Vaka Đurovića b.b. Kancelarija br. 3, 81000 Podgorica; tel.: 020 410 189.

 

ROK ZA PRIJAVU:

20. januar 2020. godine

 

Detaljnije:http://www.mpin.gov.me/rubrike/stipendije-stranih-vlada/216129/Otvoren-konkurs-za-stipendije-Vlade-NR-Kine-za-akademsku-2020-2021-godinu.html?fbclid=IwAR1kP2VpXD3tR8AsJQ7b004sQ5m2dBdYKQFN1cnz3xev01q7VywH9MxLySo

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X