kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Stipendije Škole za transnacionalno upravljanje u Firenci

Škola za transnacionalno upravljanje u sklopu Evropskog univerzitetskog instituta u Firenci objavljuje poziv za stipendiju namijenjenu mladim liderima u sferi politike koji se nalaze na početku ili sredini profesionalne karijere.

 

OBLAST

Politika, transnacionalno upravljanje.

 

OPIS

Stipendiranje može trajati pet mjeseci (zimski ili ljetni semestar) ili deset mjeseci (cijela akademska godina od septembra do juna), a odnosi se na studijsku 2020/2021. godinu. Stipendija pokriva sve troškove i iznosi 2500 eura na mjesečnom nivou. Program je rezidencijalnog tipa što znači da su stipendisti u obavezi da cijeli period stipendiranja provedu u Firenci. Od kandidata se očekuje da pokažu profesionalno iskustvo i potencijal za uspješnu karijeru u sferi politike; da su iskreno posvećeni političkim pitanjima, a posebno transnacionalnom upravljanju; da su motivisani i spremni da predstave jasan plan rada tokom stipendiranja koji pokazuje kako će im to iskustvo pomoći da obogate svoj profesionalni razvoj; koji su znatiželjni i zanima ih kako da doprinesu; kandidati treba da budu aktivni članovi zajednice instituta na dnevnom nivou i da učestvuju u saradničkim diskusijama o temama koje mogu biti izvan njihove oblasti ekspertize.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji se profesionalci u: politici, javnoj službi, medijima ili NVO sektoru. Potreban je visok nivo znanja engleskog jezika, kako u pisanoj, tako i u usmenoj formi.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://www.eui.eu/…/Policy-Leader-Fellowships/HowToApply.

 

ROK ZA PRIJAVU:

22. januar 2020. godine u podne

Detaljnije: https://www.eui.eu/…/Fellowships/Polic

Preuzeto: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X