kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Stipendije Ministarstva visokog obrazovanja i nauke Rusije i Rosotrudničestva za ak. 2022/23. godinu

Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije i Rossotrudničestvo raspisali su konkurs za prijem državljana Bosne i Hercegovine i građana Rusije koji stalno žive u BiH, na studiranje na visokoškolskim ustanovama Rusije u školskoj 2022/23. godini o trošku budžeta Ruske Federacije.

Stipendija pokriva studiranje tokom cijelog odabranog programa, smještaj u studentskom domu (Vlada Rusije pokriva veći dio troškova za smještaj te na studentu je da plati simbolilčan iznos) i mjesečna novčana naknada (iznos stipendije zavisi od univerziteta), dok s troškove putovanja u Rusiju, medicinsko osiguranje i izdavanje vize snosi sam student.Konkurs ostaje otvoren do 1. novembra 2021. godine, a registracija se vrši na online platformi education-in-russia.com.

O uslovima konkursa možete saznati na web stranici (link), dok informacijame o tome kako se prijaviti možete saznati na web stranici (link).

Iz Ambasade Rusije u Bosni i Hercegovini napominju da se pitanja mogu slati na e-mail adresu: studiraj.u.rusiji@gmail.com.

stipendije.ba

Back To Top
X