kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

STANAR BIZNIS INKUBATORA ZENICA – UO „DEVSTETIC“ – „SPOJILI SMO KLASIČNI FREELANCING I KORPORACIJSKI SISTEM POSLOVANJA!“

Biznis inkubator Zenica, mjesto je na kojem nastaju i razvijaju se brojne poduzetničke ideje od 2006. godine do danas. Ovo je mjesto koje se može pohvaliti da je omogućilo mnogim danas, već poznatim preduzećima, da načine svoje početne korake u biznisu baš onda kada im je bilo najpotrebnije, na samom početku. Proces inkubiranja traje pet godina, a mnogi su se razvili mnogo brže, te im više nije bila potrebna podrška i svoje poslovanje su nastavili bez Agencije ZEDA.
Biznis inkubator Zenica može se pohvaliti sa više od 90 % preduzeća koja uspiju razviti svoju poslovnu ideju i opstati.
Jedno od preduzeća koje je svoje poslovanje započelo u Inkubatoru prije 8 mjeseci je UO „Devstetic“ koje se bavi informacionim tehnologijama i klijentima nudi:

• Web development
• Web dizajn – UI/UX
• SEO
• Support
• Social media marketing

Vlasnik preduzeća, Armin Lušija (27) sa diplomom bachelora informacionih tehnologija i iskustvom u IT svijetu duže od 10 godina, detaljnije nas je upoznao sa uslugama koje pruža „Devstetic“ i otkrio nam nešto više o prinicipa rada ovog mladog tima:

-„ Mi zapravo ne pričamo puno, mi kodiramo. Naš rad govori za nas. Nas čini mali, iskusni i talentovani tim mladih, entuzijastičnih i dobro vođenih osoba sa sjedištem u Zenici. Naša specijalnost je kreiranje web stranica na vrijeme i u okviru budžeta. Pronalazimo rješenja za svako poslovanje. Dizajniramo i izrađujemo web stranice koje pomažu u postizanju poslovnih ciljeva i rješavaju probleme korisnika. Naše vođenje kroz cjelokupni proces razvoja i grafičkog dizajna pomoći će vam da poboljšate svoje tehnološke i poslovne vještine.Naši klijenti su mali biznisi, osobe koje rade na ličnoj promociji ali i velike internacionalne kompanije. Pokrivamo sve, od male prezentabilne web stranice do velikih sistema i web shopova.“

Ideja ovog preduzeća jeste mijenjanje klasičnog poslovanja u BiH i tim ljudi sa kojima posluju se povećava svaki dan iz razloga što je spojen klasični freelancing i korporacijski sistem. Upravo u tom konceptu i jeste uspjeh „Devstetica“ gdje klijenti imaju odgovornu kompaniju, a „Devstetic“ služi kao servis za saradnike od programera do marketinga.

Lušija se za boravak u Biznis inkubatoru odlučio zbog povoljnih uslova i poslovnog ambijenta te zbog neometanog rada i podrške, kako infrastrukturno tako i programski. Smatra da karakteristike koje krasi mali tim „Devstetica“ su kvalitet rada, fleksibilnost i poštivanje rokova. Posebno se ponosi saradnjom sa brojnim partnerskim preduzećima kako u prošlosti tako i u sadašnjosti i dodaje da je boravak u Inkubatoru proširio konekcije njegovog preduzeća sa poslovnim svijetom u BiH.
ZEDA svojim korisnicima ali i ostalim privrednicima kontinuirano nudi različite sadržaje i organizovane posjete i učešća na sajmovima, prezentacije javnih poziva i dostupnih grant sredstava, edukacije, radionice i slične sadržaje koji privrednicima omogućavaju da predstave svoje preduzeće, da dobiju nove poslovne konekcije, znanja, vještine i informacije koje će im pomoći pri razvoju poslovanja.

Iz našeg razgovora smo saznali da „Devstetic“ od samog osnivanja aktivno sudjeluje u lokalnim i regionalnim programima kao i edukacijama i to u korak sa tehnologijom i biznis strategijama. Odlučni su u željama da daju svoj doprinos društvu i podijele sa drugima ono što su do sada naučili i usvojili. „Devstetic“ je još kao startup krenuo putem odgovorne kompanije prema lokalnoj zajednici i aktivno sarađuje sa lokalnim poduzetnicima, Zeničkom razvojnom agencijom (ZEDA) i Regionalnom razvojnom agencijom (REZ). Ističu da zajedno rade na projektima koji za cilj imaju unapređenje kako vlastite tako i lokalne poslovne atmosfere. Stabilno preduzeće sa dobrom reputacijom kako među klijentima, tako i među partnerima je cilj kojem streme.

Za kraj, naš sagovornik sa velikim entuzijazmom kaže: „Svaki zadovoljan klijent bez obzira na veličinu je naš veliki uspjeh. Težimo samoodrživoj kompaniji i širenju iste. Aktivno radimo na brendingu i marketingu, te na taj način pokušavamo biti konkurentni na domaćem i stranom tržištu“

Više o IT kompaniji „Devstetic“ saznajte na njihovoj web stranici https://devstetic.com ili na društvenim mrežama: Facebook https://www.facebook.com/Devstetic/, Linkedin https://www.linkedin.com/company/devstetic/ i Instagramu https://www.instagram.com/devstetic/

Utorak je dan kada širimo pozitivne poslovne priče i već sljedeće sedmice možete očekivati novu priču o jednom od stanara Biznis inkubatora Zenica.

Back To Top
X