kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

STANAR BIZNIS INKUBATORA ZENICA – KONTAX D.O.O. ZENICA – MARKETING AGENCIJA KOJA SE POZICIONIRALA NA BH. I INOSTRANOM TRŽIŠTU!

Biznis inkubator Zenica mjesto je na kojem se otvaraju i razvijaju brojne poslovne ideje i biznisi. On je dom koji pruža novoosnovanim preduzećima da u povoljnom poslovnom ambijentu započnu svoje poslovanje i naprave temelje koji će biti dovoljno jaki kada okončaju proces inkubiranja i započnu poslovanje po pravilima tržišta. Različite su životne i poslovne priče onih koji su se odlučili realizovati svoje ciljeve i okušati se u svijetu poduzetništva.
Sanjin Selimović (29) diplomirani ekonomista, Univerziteta u Zenici, smjer Menadžment preduzeća, nakon što je stekao diplomu, odlučio je kreirati radno mjesto sebi i drugima. Bez prethodnog radnog iskustva, Sanjin je zaplovio u svijet poduzetništva i korak po korak, gradi agenciju koja se razvija i postaje prepoznatljiva na tržištu.

„Na taj način sam uspio pronaći posao u struci, a ujedno stvoriti vlastiti posao snova“ – rekao je Sanjin koji je na čelu agencije za marketing, dizajn i programiranje – Kontax d.o.o. Zenica.
Agencija je fokusirana na pružanje usluga brendiranja novih biznisa, proizvoda i usluga, grafičkog dizajna te promocijom istih kroz kanale digitalnog i outdoor marketinga. Pored nabrojanih, agencija pruža i usluge izrade te održavanja web, windows i android aplikacija dizajniranih prema željama i potrebama klijenata. Glavni zadaci Agencije Kontax jesu:
1. Olakšati poslovanje za klijenata kroz prilagođavanje digitalnih tehnologija njihovim potrebama;
2. Povećati obim poslovanja klijenata kroz racionalno planiranje i osmišljavanje kompletne marketing strategije;
3. Smanjiti troškove i rasipanje budžeta namijenjenog za promociju brenda/proizvoda/usluge, kroz odabir efikasnih kanala promocije (digitalnog ili outdoor oglašavanja).

Svoje početne poslovne korake načinio je u Biznis inkubatoru Zenica i uskoro će proslaviti drugu godinu inkubiranja.

-„Unajmljivanje poslovnog prostora je ujedno i jedan od najvećih troškova za start-up firme. Jako je bitno na samom početku poslovanja za svaku start-up firmu da maksimalno vodi računa o fiksnim troškovima. Biznis inkubator je odlična prilika za sve one koji žele započeti vlastiti biznis“ – rekao je Sanjin najavljujući nova zapošljavanja i proširenje posla.
-„Svakodnevno se ukazuju nove poslovne prilike. Da bi se poslovne prilike iskoristile, potrebno je kreirati nova radna mjesta unutar same agencije, te na ta ista radna mjesta zaposliti osobe koje su spremne da svakodnevno uče i nadograđuju svoje znanje“ – rekao je Sanjin, te naglasio:
-„Iako većina misli da su najveće prepreke u otvaranju i poslovanju firme zapravo državni nameti, ja lično mislim da su najveći problem nedovoljno razvijeni instrumenti i načini naplate vlastitih potraživanja.“
Do sada je Kontax stekao veliki broj poslovnih partnera na bh. ali i na inostranom tržištu.
-„Najveće zadovoljstvo leži u tome što nas poslovni partneri prepoznaju kao agenciju koja je profesionalna, susretljiva, ljubazna i orijentisana ka njihovom uspjehu.Težimo postati prepoznatljiva agencija kako na domaćem tako i na stranom tržištu koja će zapošljavati mladi stručni kadar, te agencija koja će odgovoriti na sve potrebe svojih klijenata“ – rekao je Sanjin.
Više o ovom timu, uslugama i referencama saznajte na https://kontax.ba

Back To Top
X