kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

STANAR BIZNIS INKUBATORA ZENICA – GREENSOFT D.O.O. – „TEŽIMO KA TOME DA BUDEMO VODEĆI BREND!“

U Biznis inkubatoru Zenica koji je počeo sa radom 2006. godine, nastale su, razvile se i uspjele brojne poslovne ideje. Od tada pa do danas, Inkubator je dom za razvoj MSP koji im omogućuje da po povoljnim uslovima načine svoje prve poslovne korake i realizuju aktivnosti koje su predvidjeli poslovnim planom. Od samog osnivanja, Grad Zenica je Inkubator povjerio Agenciji ZEDA na upravljanje i zajedničkim naporima iz godine u godinu radi se na kreiranju što boljih uslova poslovanja.
Grad Zenica i ZEDA nastoje kreirati što povoljnije uslove za poslovanje početnika u biznisu kako bi im olakšali početak i pružili priliku da uz što manje troškove započnu poslovanje i razviju preduzeće.
Preduzeće Greensoft d.o.o. u Biznis inkubatoru Zenica posluje od decembra 2019. godine i bavi se proizvodnjom proizvoda od tekstila za medicinske i farmaceutske potrebe.

-„Proizvodimo sve vrste medicinskih – radnih uniformi, opreme za klinike i bolnice. Pored toga, proizvodimo platnene pelene za bebe, higijenske uloške za žene, tufere za dojilje i drugi program za bebe kao što su posteljine, jastuci za dojilje i trudnice, jastučići protiv grčeva, a trenutno proizvodimo i maske“ – rekla je Hatidža Šarić-Tufekčić (25), direktorica ovog preduzeća koja je po zanimanju turkolog.
-„Prije pokretanja biznisa sam neko vrijeme radila kao prevodilac ali sam htjela da radim za sebe, da imam prilagođeno radno vrijeme porodici i obavezama pored posla“ – rekla je Hatidža čije preduzeće zapošljava 13 radnika.
-„Ponosna sam na to što mi je uspjelo da integrišem osobe sa invaliditetom u proces proizvodnje. Jako bitno je to što osobe sa invaliditetom imaju mjesto gdje mogu da nauče nešto novo, da se socijalizuju i osjećaju korisnim. Težimo ka tome da budemo jedan vodeći brend u klinikama što se tiče radnih uniformi i opreme te na policama apoteka“ – istakla je Hatidža kojoj je boravak u Inkubatoru pomogao da upozna nove ljude, stekne nove poslovne kontakte i realizuje poslovne ideje.
-„Smatram da je Biznis inkubator Zenica jako dobra odskočna daska za dalje jer cijene zakupnina nisu enormne tako da se preduzeće ustabili i razvije, a uz razne projekte i edukacije od strane Agencije ZEDA stekne neke nove poslovne veze i iskustva“ – rekla je Hatidža naglašavajući da planira nabaviti i novu opremu s kojom će poširiti asortiman proizvoda i usluga.
-„U budućnosti nas vidim kao veliko preduzeće koja zapošljava puno zadovoljnih radnika i zadržava ih u Bosni i Hercegovini u zemlji, u kojoj mogu da žive i rade bez da idu bilo gdje drugo“ – rekla je Hatidža.
Više o ovom preduzeću saznajte na www.greensotf.ba ili na Facebook stranici Greensoft
Razlozi otvaranja vlastitog preduzeća su različiti, poslovne priče i ideje su drugačije, a mi sljedećeg utorka predstavljamo novog stanara Biznis inkubatora Zenica i još jednu pozitivnu poslovnu priču.

Back To Top
X