kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

STANAR BIZNIS INKUBATORA ZENICA, Green Power Solutions, NAJAVLJUJE PROSLAVU PRVE GODIŠNJICE I NOVA ZAPOŠLJAVANJA: „TEŽIMO KA TOME DA IMAMO 20 ZAPOSLENIH I DA DAMO SVOJ DOPRINOS KOREKTNOM TRETIRANJU RADNE SNAGE U BIH“

Biznis inkubator Zenica mjesto je razvoja malih i srednjih preduzeća koji je Grad Zenica osnovao davne 2004. godine. Svoje prve stanare dobio je 2006. godine kada su okončani svi radovi i pripreme prostora i ambijenta neophodnog za početak poslovanja onih koji počinju realizaciju poslovnih ideja. Ovo je mjesto gdje se ideje pretvaraju u djela, gdje san postaje java, gdje mala preduzeća prave svoje prve korake i postepeno rastu, a u tome im olakšava subvencionirana cijena stanarine, savjetodavna pomoć, brojni poticaji i prilike za apliciranje na grant sredstva koja su namijenjena upravo razvoju onih koji su tek počeli.
Jedno od takvih preduzeća je Green Power Solutions d.o.o. Zenica koje je svoje mjesto u Biznis inkubatoru Zenica dobilo 04. marta 2019. godine, a na čijem je čelu Sabir Čamdžić (38), direktor.
Osnovna djelatnost preduzeća su inžinjerske djelatnosti i s njima povezano tehničko savjetovanje. Osim toga bave se montažom svih vrsta elektroopreme, automatike i pripadnih sklopova, bravarskim i građevinskim radovima.
-„Naše preduzeće se bavi montažom opreme industrijske automatike. Kako uz te poslove često dolazi montaža opreme, bravarski poslovi i neki prateći građevinski poslovi osposobljeni smo i za to. Ukoliko je u nekom projektu potreban obim koji mi ne možemo sami, nemamo opremu ili nismo osposobljeni, rado angažujemo druge firme koje to mogu zajedno sa nama izvršiti“ – rekao je Sabir čije preduzeće trenutno upošljava 6 radnika.
-„Broj uposlenih prilagođavamo obimu ugovorenog posla. Tokom marta planiramo uposliti još 5 radnika“ – ponosan je Sabir koji napominje da je često mijenjao radna mjesta zbog niske plate i radnog vremena, te se za osnivanje preduzeća odlučio kako bi kreirao radno mjesto sebi i drugima.
-„Odlučio sam se za Biznis inkubator jer su za registraciju preduzeća bile neophodne prostorije, a to mi je bilo najbrže, najjeftinije i praktično rješenje, te lokacijski vrlo pristupačno. Kada je riječ o podršci od strane Agencije ZEDA i Grada Zenice, naša očekivanja su ispunjena. Volio bih da je bilo više pomoći u nabavci sredstava za rad, opreme i zapošljavanja. Prošle godine smo se prijavili za podsticaj Grada Zenice, ali ga nismo dobili“ – rekao je Sabir najavljujući proširenje poslovanja u okviru iste djelatnosti ali napominjući da većinu usluga pružaju na terenu, te da će im prostor koji koriste u Biznis inkubatoru Zenica, još neko vrijeme biti zadovoljavajući.
U svijetu biznisa, iz dana u dan, javljaju se različiti problemi i prepreke. Sabir nam je otkrio šta je to što upravo njegovom preduzeću pričinjava poteškoće, te na koji način ih prevazilazi.
-„Teško je angažovati kvalitetnu radnu snagu sa iskustvom, jer takvi radnici opravdano očekuju da budu adekvatno plaćeni. Mi im to nismo u mogućnosti platiti ako nemamo ugovorenih kvalitetnih poslova. Istovremeno, nismo u mogućnosti ugovoriti obimne ili zahtjevne poslove, ako nemamo adekvatnu radnu snagu. Tako da naši uposlenici, većinom pripravnici, stiču iskustvo, a mi u skladu s tim prihvatamo obimnije i složenije poslove. Sve plate i doprinosi radnicima su isplaćeni na vrijeme, bez dana kašnjenja i bez podizanja kredita. To dovoljno govori kako odgovorno pristupamo našim uposlenicima, koji su naše najveće blago. Težimo povećati plate tako da naši uposlenici i ne pomišljaju na odlazak u inostranstvo. To planiramo ostvariti ugovaranjem kvalitetnijih i bolje plaćenih poslova. Povećanje obima posla nam je tek poslije toga na redu“ – ponosan je Sabir koji će zajedno sa svojim timom težiti ka tome, da bude jedno od preduzeća koje će biti primjer ugodnog ambijenta za one koji tu rade i svakako zadovoljstva onih koji koriste njihove usluge.

-„Svoje preduzeće vidimo u obimu od 20 uposlenih, kvalifikacione strukture uglavnom mladih VKV majstora. To ćemo ostvariti u saradnji sa projektantskim i nadzornim kompanijama elektro i mašinske struke u montaži novih industrijskih postrojenja, obnavljanju i održavanju postojećih. Time želimo doprinijeti razvoju naše domovine Bosne i Hercegovine. Želimo i dati doprinos korektnom angažovanju radnika i pokazati da i radnici i direktori mogu biti adekvatno plaćeni, a ne da pojedinci izrabljuju većinu“-naglasio je Sabir.
GreenPowerSolutions možete pronaći u Biznis inkubatoru Zenica, u Poslovnoj zoni Zenica 1, na adresi Zmaja od Bosne bb. Također, možete ih kontaktirati na email: sabir1.gps@gmail.com, azra.gps@gmail.com, tel./fax. +38732 220 022 ili mob. +387 62 487 687.
Iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, stanari u Biznis inkubatoru Zenica se smjenjuju. Jedni dolaze, rastu, razvijaju se i nastavljaju poslovanje po tržišnim uslovima, razvijeni i spremni za borbu s konkurencijom, neki od njih ne uspiju s prvobitnom idejom pa se odluče pokušati opet jednom ili dva, tri puta s novom idejom i više enrgije, zavisno koliko su spremni boriti se za ono što žele. Upravo na taj način, jedni odlaze, drugi dolaze i kreću u nove poslovne pobjede. Već sljedeće sedmice predstavljamo nekog drugog stanara zeničkog Biznis inkubatora.

Back To Top
X