kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

STANAR BIZNIS INKUBATORA ZENICA -FHM – IZ BIZNIS INKUBATORA ZENICA NA NJEMAČKO TRŽIŠTE

Iz godine u godinu, Biznis inkubator Zenica dočekuje jedne, a ispraća druge biznise, ljude s velikim očekivanjima, ambicijama i nadama, one čije su priče toliko slične, a istovremeno toliko različite, one koji su se odlučili da kreiraju radno mjesto sebi i drugima.

Inkubator je mjesto koje pomaže onima koji imaju poslovnu ideju da je realizuju i da uz što manje ulaganja, naprave što više. Podrška malih biznisa značajna je za razvoj države i društva u cjelosti pa se onima koji imaju poslovnu ideju pomaže uz pomoć različitih metoda i mehanizama.

Svoje početne poduzetničke korake u Biznis inkubatoru Zenica napravio je Edin Marušić (39) koji je osnovao preduzeće FHM d.o.o. Zenica čija je osnovna djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija (ograde, podesti, protivpožarne ljestve, stolovi…).

Ovo preduzeće posluje šest mjeseci, zapošljava 4 radnika, smješteno je u Biznis inkubatoru Zenica, orijentisano je na njemačko tržiše, a njihovi proizvodi zadovoljavaju zahtjeve standarda EN 1090 za šta su dobili i certifikat. Također, spremni su i na poslovanje na bosanskohercegovačkom tržištu.

-“Nudimo kompletnu uslugu, od projekata i izrade crteža (u AutoCadu,Advance Steel-u…) do montiranja proizvoda na licu mjesta” – rekao je Edin koji je živio i radio u Njemačkoj, a potom se vratio u BiH i pokrenuo svoj posao.

-“Sretan sam što je moje preduzeće stanar Biznis inkubatora Zenica. Drago mi je da je Agencija ZEDA prepoznala moj biznis plan kao perspektivan i da sam postao dio tima” – rekao je Edin koji najavljuje da će mu ako sve bude išlo po planu biti dovoljne dvije godine inkubiranja u Biznis inkubatoru Zenica, te da će se potom s povećanjem proizvodnje ukazati potreba za većim prostorom kao i da će se do tada preduzeće dovoljno razviti da posluje po tržišnim pravilima.

-„Planiramo napraviti i konstruktorski biro i zaposliti više radnika, a dobijanjem kvalitetnih tehničkih crtača, dobijaćemo i projekte koji ćemo producirati za naše partnere u Njemačkoj“ – otkrio je Edin čije preduzeće možete posjetiti na u Poslovnoj zoni Zenica 1, na adresi Zmaja od Bosne bb uu Biznis inkubatoru Zenica, a možete ih kontaktirati na: edinmarusic@gmail.com; 062 111 334

Bila je ovo još jedna pozitivna priča iz Biznis inkubatora Zenica, a već sljedeći put, prezentovaćemo novog stanara našeg Inkubator tima.

 

Back To Top
X