kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ŠTA JE LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ, KAKO NASTAJU MSP, ŠTA JE TO POVOLJAN POSLOVNI AMBIJENT, KO SU PODUZETNICI – MALIŠANI VRTIĆA „ABAKUS“ SAZNALI SU DANAS U AGENCIJI ZEDA

Nakon što je Agenciju ZEDA u februaru posjetila Starija vrtićka grupa sa odgajateljicama, vrtića “Abakus”, želju da saznaju šta je to Agencija ZEDA, kojom opremom raspolaže, šta je to coworking prostor, šta je 3D printer, 3D skener, za šta služe CNC mašine, poželjeli su da saznaju i nešto starije kolege iz istog vrtića.

Danas, 25. marta 2019. godine, Agencija ZEDA ugostila je djecu uzrasta od drugog do petog razreda koji su u vrtiću “Abakus” na takozvanom produženom boravku.

Ovim rado viđenim gostima, najmlađim poduzetnicima koji su ikada posjetili Agenciju ZEDA, osoblje Agencije potrudilo se predstaviti ono što radi na vrlo jednostavan i djeci razumljiv način.
Mališani su dobili brojne informacije, vidjeli modernu opremu kojom Agencija raspolaže, crtali po velikim zidovima, postavili brojna pitanja i proveli jedan neuobičajen dan koji će zasigurno prepričati prijateljima i dugo pamtiti.

 

-„Nemamo često priliku ugostiti najmlađe pa nam je uvijek čast, izazov i veliko zadovoljstvo kada nas posjete djeca. Iz mjeseca u mjesec organizujemo različite edukacije koje su prilagođene za osnovce, srednjoškolce, studente i odrasle, a ugostiti djecu u našim prostorijama pričinjava nam veliku radost i naša vrata su im uvijek otvorena. Posebno se želimo zahvaliti na slici koju su nam pokloni, te ukrasili naše prostorije. Kako smo i najavili, tokom aprila organizovat ćemo brojne kreativne radionice na kojima će svoja mjesta moći zauzeti i najmlađi“- kazali su iz Agencije ZEDA.

Back To Top
X