kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Srednjoškolsko esejsko takmičenje Svjetske banke i Financial Times-a

Svjetska banka i dnevni list Financial Times objavljuju konkurs za takmičenje u pisanju eseja za blogove. Tema takmičenja je pismenost djece u zemljama sa niskim i srednjim prihodima. Traže se inovativne i kreativne ideje za unapređenje pismenosti djece do deset godina.

 

OBLAST

Pismenost, obrazovanje, djeca.

 

OPIS

Istraživanja su pokazala da 53 odsto djece u zemljama sa niskim i srednjim prihodima ne može da pročita jednostavan tekst prije desete godine. Pismenost je osnova za učenje i otvara djeci vrata za više prilika u budućnosti. Organizatori vas zato pozivaju da odgovorite na pitanja: da ste ministar obrazovanja svoje zemlje, šta biste uradili da bi sva djeca uzrasta od deset godina mogla da čitaju; i, šta bi učitelji i škole mogli da urade drugačije kako bi pomogli djeci da nauče da čitaju. Esej treba da sadrži najviše 500 riječi, a može sadržati i slike, snimke i ilustracije. Najbolji eseji će biti objavljeni na blogovima Financial Times-a i Svjetske banke, a odabrani kandidati će imati priliku i da prisustvuju sastancima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda i biće im pokriveni svi troškovi prisustva. Sastanci će se održati u aprilu 2020. godine u Vašingtonu. Eseji moraju biti napisani na engleskom jeziku.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti učenici srednjih škola starosti od 16 do 19 godina.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://wb.forms.fm/blog-writing-contest…/forms/7513. U slučaju da više učenika jedne škole želi da se prijavi, može ih i njihova škola prijaviti na: http://www.ft.com/schoolsarefree.

 

ROK ZA PRIJAVU:

10. februar 2020. godine

Detaljnije: https://blogs.worldbank.org/…/join-second-world-bank….

 

Preuzeto: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X