kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SNJEŽANA MARIČIĆ –BANJALUČANKA KOJA SVOJIM FIZIOTERAPEUTSKIM TERAPIJAMA OTKLANJA SVAKU BOL

Do sada ste pročitali brojne priče o fizioterapeutima koji različitih metodama pomažu pacijentima koji imaju probleme sa bolovima. Neki od njih toliko su poznati po svojoj stručnosti da se za njhovo ime čuje širom regiona.
Snježana Maričić (44) iz Banja Luke, diplomirani fizioterapeut, posljednju deceniju bavi se kineziterapijom (grupnim vježbama) i različitim oblicima masaža među kojima je i SHI-THAI masaža.
SHI-THAI masaža je jedinstvena kombinacija šiacu i tajlandske masaže. Masaža namijenjena za harmonizaciju kretanja Qi- životne energije i oslobađanje napetosti mišića, ligamenata i zglobova. Metoda se zasniva na stimulaciji akupresurnih tačaka i istezanju svih segmenata tijela kako bi se eliminisao bol.
Ova metoda ima duboko dejstvo na unutrašnje organe i sve sisteme u tijelu kao što su porast vitalnosti, poboljšavanje cirkulacije, funkcije unutrašnjih organa i žljezda sa unutrašnjim lučenjem. Također, usklađuje se metabolički sistem u organizmu, uravnotežava se nervno-koštano-mišićni sistem, dolazi do eliminacije toksina iz organizma, tijelo se oslobađa stresa i što je najvažnije uspostavlja se mentalni mir i emotivni balans.

-„Moja fizoterapeutska sala smještena je u Domu penzionera u Banja Luci. Velika motivacija u mom poslu je kad vidim da sam pomogla pacijentima da se lakše kreću, da nema boli, da su opet nasmijani i zahvalni“ – istakla je Snježana napominjući da je naročito zahvalna svom učiteju masaža Peđi Filipoviću koji je ambasador wellnessa u Srbiji.

Ona je neko ko se kontinuirano usavršava i educira za posao koji radi. Ona je vrlo poznat i tražen fizioterapeut, neko koga preporučuju, neko ko je mnogima pomogao da otklone bol, ona je neko ko voli svoj posao i vrlo dobro ga radi.
-„Ponosna sam što već duži niz godina vodim program vježbi koje su prilagođene pacijentima i što imam veliki broj ljudi kojima sam pomogla i pomažem“ – rekla je Snježana ističući da je ponosna što radi posao za koji se obrazovala.
Snježanu možete kontaktirati putem telefona 066 466 251, Instagram profila @snjezanamaricic i Facebook stranice Fizoterapija 

Ako nam i vi želite ispričati svoju priču ili znate nekoga ko je uspješan u onome što radi, a čija priča može drugima biti primjer, pišite na ajna@zeda.ba ili se javite na Facebook profil Ajna Hodžić .

 

Back To Top
X