kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SLUŽBA ZA PRIVREDU I UPRAVLJANJE RAZVOJEM GRADA ZENICE I AGENCIJA ZEDA PREDSTAVLJAJU NEWSLETTER #2

Kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta, u cilju postizanja ekonomske sigurnosti i stabilnosti, podrazumijeva konstantno ulaganje i prilagođavanje tržišnim pravilima i trendovima razvoja, a jednu od glavnih uloga u tom procesu imaju lokalne samouprave.

Zemlja koja ima uspješno kreiran poslovni ambijent stiče brojne benefite, a jedan od najvažnijih jeste privlačenje investitora, kako domaćih, tako i stranih, što je glavni cilj države i lokalne samouprave. To dalje implicira aktiviranje sektora MSP koji predstavljaju glavnog generatora ekonomskog razvoja jedne zemlje. Povoljan poslovni ambijent implicira povećanje zaposlenosti i zadovoljne građane.

Ekonomski razvoj neostvariv je bez inovacija i poduzetništva. Kako su preduzeća u privatnom vlasništvu jedan od glavnih pokretača privrede, otvaranjem radnih mjesta, te rastom proizvodnje i potrošnje, može se reći da inovacije preko poduzetništva pokreću nacionalnu privredu.

Grad Zenica kontinurano radi na unapređenju ambijenta, kako za privrednike, građane tako i za domaće, te strane investitore.

U NEWSLETTERu predstavljamo neke od aktivnosti provedene u prvom kvartalu 2019. godine.

 

Newsletter preuzmite klikom OVDJE.

Back To Top
X