kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SHOW ROOM CENTRA ZA PODUZETNIKE I INVESTITORE (BUSINESS POINT ZENICA) AGENCIJE ZEDA BOGATIJI ZA JOŠ JEDNOG DOMAĆEG PROIZVOĐAČA KOJI IMA JEDINSTVENE PROIZVODE U REGIONU

Agencija ZEDA je u okviru uspostave Centra za poduzetnike i investitore – BusinessPoint Zenica koji je realizovan u okviru programa Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal, napravila izložbeni prostor – SHOW ROOM koji omogućuje domaćim privrednicima da predstave svoje proizvode ili usluge. Do sada je ovu besplatnu mogućnost koja je na raspolaganju svima koji iskažu interes, iskoristilo više od 20 zeničkih preduzeća, a SHOW ROOM je postao bogatiji za proizvode još jednog domaćeg proizvođača – “Eko Etna” domaća radinost Zenica.

Riječ je o firi koja se bavi uzgojem i preradom ljekovitog i začinskog bilja. Osnovna djelatnost je proizvodnja čajeva.
-„ Ljubav za biljem i prirodom gajim još od malena. Još kod roditelja sam sakupljala neke ljekovite biljke. Udajom i početkom korištenja interneta, počela sam istraživati i tako sam saznala za puno novih biljaka i njihovih ljekovitih svojstava. Najviše me zainteresovalo kad sam saznala za biljku steviju. Dugo sam tražila sjeme ili sadnicu. Prvi zasad je bio nekih 100 sadnica i tako se povećavao pa smo jedne godine zasadili 800 sadnica. Naši čajevi su bez dodataka, bilo kakvih umjetnih aroma ili boja što znači da naš kupac dobiva samo ono što je najbolje za njega. Svi čajevi su ispitani i kontrolisani od strane Veterinarskog fakulteta u Sarajevu“ – rekla je Edina Konjić, vlasnica firme, te naglasila:
-„Ovaj posao ne radim samo iz materijalne koristi već i da pomognem ljudima. Voljela bih da se kod svih ljudi poveća svijest za ljekovitim biljem i da se više koriste od lijekova. U ovom poslu mi puno pomaže muž, a isto tako učim djecu o ljekovitom bilju da ako ne nađu posao u struci, uvijek se mogu baviti biljem. Što se tiče STEVIJE, imamo u regiji jedinstven proizvod -STEVIJA i čajevi sa stevijom. Pravimo još puno mješavina čaja, domaćih sokova, džemova i ulja, a sve je 100 % prirodno, bez hemije.“

Agencija ZEDA poziva zenička preduzeća koja žele zajedno sa drugim preduzećima prezentovati svoje proizvode u „Centru za poduzetnike i investitore“ (BusinessPoint Zenica) koji je smješten u zgradi Agencije ZEDA i uspostavljen u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica da se jave i izlože svoje proizvode besplatno.

 

Svi zainteresovani mogu dostaviti:
1. proizvode i
2. kataloge te druge vrste promotivnog materijala

Ukoliko želite biti dio ove zajedničke priče, kontakt osoba u Agenciji ZEDA je
Mirza Sikirić, 032 445 832; mirza@zeda.ba

Back To Top
X