kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SHL poziv za volontiranje u Njemačkoj

Tražiš mogućnost volontiranja u inostranstvu? Šta misliš o volonterskoj godini u Njemačkoj?

Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) nudi ti priliku volontiranja u Njemačkoj u periodu od sredine jula/srpnja 2019. do sredine augusta/kolovoza 2020. godine.

Tražimo mlade aktivistkinje i aktiviste koji žele doprinijeti radu SHL-a u Njemačkoj i svoje iskustvo dijeliti u timu sačinjenom od osam ili devet mladih osoba. Oni će zajedno organizirati našu veliku akciju – Socijalni dan. U isto vrijeme će volonteri sakupljati vlastita iskustva implementirajući male i velike projekte.

 

Zvuči zanimljivo? Super!

Rok za prijave je 17.02.2019. godine.

Volonter/ka bi trebao/la imati između 18 i 23 godine, biti sposoban/a komunicirati, pismeno i usmeno, na njemačkom jeziku, što znači da posjeduje jezičko znanje nivoa B1 europskog referentnog okvira za jezike (Goethe Institut ili ÖSD) sa perspektivom za daljnju kvalifikaciju kroz jezički kurs koji bi po potrebi financirao SHL. Certifikat, odnosno potvrda o poznavanju jezika nije potrebna, samo znanje. Pri dobivanju svih dozvola i drugih birokratskih koraka, incoming-volontere/ke prati i financira SHL.

Prijave mladih sa prostora Zapadnog Balkana naročito su poželjne za naš ured u Neumünster-u.

Detaljne informacije i uslove volontiranja kao i obrazac za prijavu možeš pronaći na: https://www.schueler-helfen-leben.de/mitmachen/freiwilligendienst/income-voluntary-service/

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X