kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SESTRE AIŠA I AIDA SPOJILE LJUBAV PREMA ŽIVOTINJAMA I BIZNIS -JESTE LI ČULI ZA DOGITON?!

Već dugi niz godina, Agencija ZEDA promoviše male biznise, hobije, prati pretvaranje hobija u posao, pomaže njihovom plasmanu na tržištu, promoviše ih putem rubrike #Blog, pruža marketinški support, dostavlja aktuelne informacije o javnim pozivima, grant sredstvima za pomoć i podršku razvoja malih biznisa i javnosti predstavlja one čije priče vrijedi čuti, ispričati, prepričati i podržati.

I ovo je jedna takva priča o dvadesetčetverogodišnjoj Aidi Hasanagić iz Sarajeva koja je spojila ljubav prema životinjama i biznis i zajedno sa sestrom Aišom HasanagićJabučar počela proizvoditi odjeću za pse.

Aida je grafički dizajn i ilustrator po struci i zadužena je za marketing sestrine i svoje ideje, osnivač i dizajner Dogiton brenda, a Aiša je zadužena za šivanje jakni.

Treba napomenuti da je Aida freelancer, te da u međuvremenu krupnim koracima i uz pomoć sestre radi na tome na Dogiton postane vrlo poznat brend, te se nada da će se njihova ideja razviti toliko da će moći imati fond za pomoć napuštenim životinjama.

Sve je počelo sa problem pronalaska adekvatne jakne za Aidinog psa dobermana.

-„Pretežno su mu jakne bile prevelike ili premale. S obzirom da je moj pas veoma osjetljiv, svaka kiša i hladnije vrijeme predstavljali su nam problem. Dosta pasmina treba gardarobu kao vrstu zaštite od vanjskih faktora, kao i dodatnu toplinu koju njihova dlaka ne može da im pruži. Proces stvaranja adekvatnog modela trajao je skoro tri mjeseca i dugo smo razmišljale kako napraviti jaknu za psa koja će pružati zaštitu i toplinu, neće smetati pri hodu, te će vlasniku biti laka za održavanje i oblačenje, a uz to sve će lijepo i moderno izgledati“ – otkrila je Aida. S obzirom da je Dogiton priča tek počela, u ponudi ima dva proizvoda, a ove vrijedne sestre aktivno rade na proširenju ponude.

-„U ponudi su Urban kaputići i Raincoat kabanice. Urban kaputići su napravljeni od dva materijala koja pružaju komfor i toplinu, uz zaštitu od prljavštine i drugih eksternih faktora. Kabanice Raincoat su napravljene od ekstremno izdržljivog softshell materijala koji je vodonepropusan, ujedno prozračan ali i otporan na vjetar, dok istovremeno grije ljubimca. Postoji više boja od kojih kupci mogu izabrati šta najviše odgovara njima i njihovom ljubimcu“ – pojasnila je Aida ponosna na sve one od kojih su dobile podršku.

-„Svi prijatelji i poznanici, ma i ljudi za koje se nikada nisam nadala da bi se ikada sjetili su nam pružili podršku! To nam je dalo vjetar u leđa da nastavimo sa ovom idejom. Niko nije sretniji od nas kada vidimo da je još jedan ljubimac obukao toplu jaknicu i sretan maše repićem. Mislim da je naša ideja odlična s obzirom da na našem tržištu nema adekvate odjeće za ljubimce, nema adekvatnih veličina. Većinom su to manji brojevi i vlasnici većih pasa imaju problem pronalaženja adekvatne garderobe za njih. Kako sam i ranije navela, dosta pasmina ima problem sa toplinom, u smislu da im kada malo zahladni klecaju koljena i hladno im je – moj pas je upravo takav. Otkako znam za sebe, gajim veliku ljubav prema životinjama i uvijek tražim način da im pomognem. Nadam se da sa ovim projektom mogu usrećiti ljubimce, kao i njihove vlasnike“ – naglasila je Aida i pojasnila da je ovo testna faza, te da je sljedeći korak pokretanje preduzeća.

-„Ponosna sam na činjenicu da sam u prošloj kompaniji u kojoj sam radila, za 3 mjeseca dostigla poziciju menadžera. Na toj poziciji sam stekla dosta iskustva i znanja koje danas lako mogu implementirati u naše buduće preduzeće“ – otkrila je Aida.

Dogiton proizvode možete pogledati na Facebook stranici Dogiton  kao i na Instagram stranici @dogiton 

-„Težimo kvaliteti i profesionalizmu, planiramo proširiti asortiman proizvoda, kao i stvoriti poznato mjesto na marketu za Dogiton. Dugoročno se nadamo i otvaranju novih radna mjesta.

Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim ljudima koji su učestvovali u svakom koraku – od prve ideje do današnje realizacije. Zahvaljujem se svima što su me podržali u ovom projektu, pogotovo sestri Aiši koja je uzela ovaj veliki zalogaj zajedno sa mnom. Dosta toga nikada ne bih mogla uraditi da nije bilo podrške mog zaručnika Džana, on mi uvijek daje vjetar u leđa za svaki poslovni korak, kao i našim porodicama koje su igrale ključnu ulogu u ostvarenju naše ideje“ – rekla je Aida.

Ako imate psa i tražite jaknu za njega, obavezno posjetite Dogiton, a i ako ste od onih koji se raduju tuđoj sreći, koji podržavaju mlade i njihove sjajne inicijative ili ako imate prijatelje koji imaju pse, obradujte ih Dogiton jaknom.

Najmanje što možete uraditi, a što će mnogo Aidi i Aiši značiti jeste da ovu priču podijelite, lajkate ili komentarišete i na taj način omogućite da za njihovu priču sazna što više ljudi.

 

 

 

Back To Top
X