kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ŠEMSA ŠABIĆ – PENZIONERKA KOJA OD ALU FOLIJE PRAVI UMJETNIČKA DJELA

Šemsa Šabić (60) iz Zavidovića, penzionerka i predsjednica Udruženja „Majska ruža“ Mećevići, svoje penzionerske dane provodi vrlo aktivno kako kroz različite aktivnosti Udruženja, tako i kroz brojne aktivnosti kod kuće kao što su bavljenje poljoprivredom, proizvodnja domaće hrane i izrada slika na aluminiskoj foliji.
Šemsa organizuje edukacije šivanja i crtanja na alu foliji i iz dana u dan sve je više onih koji su spremni biti dio ovog Udruženja. Ponosna je što svoje zanje i vještine može prenijeti na mlade i sve one koji su zainteresovani za kreativan rad.
Nezavisna, uporna, borbena, emotivna, Šemsa je jedna od onih koji vole učiti i suočavati se s novim izazovima. Nikada nije kasno da započnemo nešto novo ili da se okušamo u nečemu što nam privlači pažnju pa je prije 4 godine počela crtati na aluminijskoj foli.

-„Vidjevši kolegicu iz Sarajeva kako radi slike na aluminijskoj foliji, zainteresovala sam se za ovu umjetnost. Jedina sam certificirana za crtanje na alu foliji u svom gradu i vrlo sam ponosna“- rekla je Šemsa koja slike radi po narudžbi, a vrlo je ponosna što su njene slike osim BiH i regiona svoje mjesto pronaše u domovima sretnih kupaca u Italiji, Turskoj i Americi.
-„Ovo je hobi koji mi omogućava da poboljšam kući budžet, ali i da ono što u čemu sam vješta, prenesem drugima. Ne volim mnogo pričati o sebi, ali mnogi me pitaju,,Ženo draga, odakle tebi sva ta snaga, moć i znanje?, a ja kažem – ,,Od dragog Boga” „ – ponosna je Šemsa čije radove možete potražiti na Facebook stranici Slike ručni rad 
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X