kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Saznaj zašto lokalna zajednica treba da se pita

Trag fondacija Vas sa velikim zadovoljstvom poziva da prisustvujete online događaju pod nazivom

„SAZNAJ ZAŠTO LOKALNA ZAJEDNICA TREBA DA SE PITA“
koji će se održati u utorak 15.12.2020. godine u periodu od 11.00 do 12.00 na Zoom aplikaciji.

Glavni i odgovorni urednik portala Buka, Aleksandar Trifunović će u svojstvu moderatora, tokom ovog jednočasovnog okupljanja ugostiti
Mariju Mitrović, direktoricu za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji
Vjekoslava Vukovića, koordinatora programa filantropije u Trag fondaciji
Vesnu Bajšanski-Agić, izvršnu direktoricu Fondacije Mozaik
Jasnu Jašarević, izvršnu direktoricu Fondacije tuzlanske zajednice

Tokom ovog događaja ćete imati priliku da saznate više o tome šta su lokalne fondacije i zašto su važne za razvoj lokalnih zajednica u BiH, kao i da postavite pitanja na ovu temu svim učesnicima.

Trag fondacija, uz podršku Porticus fondacije i u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice, Fondacijom Mozaik, Mrežom za izgradnju mira i Fondacijom Hastor, je početkom decembra pokrenula program i konkurs „FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” u Bosni i Hercegovini, koji ima za cilj osnivanje lokalnih fondacija u BIH.

Lokalne fondacije su se pokazale kao ključni pokretač promjena u zajednici, jer pokreću, inspirišu i osnažuju građane da se udruže i poboljšaju svoje neposredno okruženje. Postoje u cijelom svijetu i svakodnevno rade na prikupljanju sredstava od pojedinaca i kompanija u svojim zajednicama, kako bi tim sredstvima, uz energiju i znanje, podržale svoje sugrađane i njihove inicijative u zalaganjima da svijet učine boljim za sve.

Kroz program “FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” svim neformalnim grupama koje budu izabrane Trag fondacija će pružiti edukativnu, mentorsku i finansijsku podršku, kao i okvir za saradnju sa drugim fondacijama u zemlji i regiji.

Ukoliko želite da prisustvujete događaju, molimo vas da se prijavite preko linka: https://bit.ly/lokalnefondacije na kom ćete pronaći link za događaj i da ovaj datum i termin rezervišete u svojim kalendarima.

Radujemo se online susretu s Vama i nadamo se da ćete nam se pridružiti kako bismo zajedničkim trudom napravili prve korake u postizanju promjena u našem i vašem okruženju – rekli su iz Trag fondacije.

Poziv

 

Back To Top
X