kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Sarajevo: USA organizuje sajam zapošljavanja za studente

Agencija Experience u saradnji sa američkim sponzorima, poslodavcima organizuje sajam zapošljavanja koji će se održati 29.01.2019. godine u Sarajevu, sa početkom u 10h. Studenti će imati mogućnost da uživo sa sponzorima razgovaraju o pozicijama, poslovima i uslovima za rad preko ljeta u Americi.

Work and Travel USA je program odobren od strane američkog State Departamente – a, na kojem godišnje učestvuje 100.000 studenata iz cijelog svijeta. Program podrazumijeva mogućnost da studenti borave i rade četiri mjeseca u Sjedinjenim Američkim Državama, te peti mjesec da putuju.

Poslovi koji Work and Travel program nudi se nalaze na turistički atraktivnim lokacijama. Experience u ponudi ima preko 70 lokacija, neke od lokacija su ostrva, potom istočna i zapadna obala. Bitno je naglasiti da su svi poslovi sezonskog karaktera. Za rad preko ljeta u Americi nije potrebno specijalno radno iskustvo u oblasti turizma. Kada se pristupi Work and Travel programu, odabere lokacija i pogledaju poslovi koji odgovaraju, potrebno je da se prođe intervju sa poslodavcem.

Velika prednost sajma zapošljavanja je što studenti mogu uživo da razgovaraju sa sponzorima koji su svakako glavni faktor u pronalasku sezonskog posla u Americi. Na sajmu zapošljavanja studenti će razgovarati sa poslodavcima o broju sati koje će raditi, o dužnostima na radnom mjestu, plaćanju i svemu što je potrebno da student sazna i spremi se za rad preko ljeta.

Sajam zapošljavanja će se održati 29.01.2019. u Experience Work and Travel agenciji u Sarajevu, u Ulici Maglajska 1 (HUB 387).

Za prijavu je potrebno uraditi rezervaciju na: nemanja.t@stc.rs ili na broj +38765359396

 

Da biste učestvovali u programu potrebno je zadovoljiti sljedeće uslove:

Da ste student osnovnih ili diplomskih studija,
Da redovno polažete ispite
Da imate između 18 i 26 godina
Da posjedujete nivo znanja engleskog jezika koji odgovara željenom poslu

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X