kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SARA SINANOVIĆ I SUMEJA ĐULAN POKAZALE NOVE DEKUPAŽ PROIZVODE I OBJAVILE NOVA PARTNERSTVA

U okviru realizacije projekta „Budi kreativan i Ti,ZEDA je do sada realizovala 6 kreativnih radionica. Nakon svake radionice, učesnice Agenciji ZEDA dostavljaju fotografije radova koje su samostalno napravile nakon učešća na radionici i time dokazuju da su učešće iskoristile da nauče nešto novo i to samostalno nastave usavršavati.
Nakon učešća na kreativnoj radionici „Tehnike dekupaža“, Sara Sinanović (21) i Sumeja Đulan (21), dekupaž su prepoznale kao priliku za novi hobi i dopunu studentskog budžeta. Nastavile su samostalno vježbati tehnike koje su naučile ali i odmah napravile korak više te kreirale stranicu na kojoj će prezentovati svoje radove. Nakon što su pokazale nekoliko prvih radova, osmisle su još nešto novo, drugačije i neobično, a to su maske za telefone ukrašene dekupaž tehnikom.
-„Malo smo istraživale na internetu i slučajno našle video na kojem djevojka radi maskicu dekupažom. Odlučile smo da pokušamo i stvarno je super ispalo. Čim smo objavile stranicu i prve radove, javila nam se jedna djevojka iz koja se bavi dizajniranjem i prodajom rokovnika i odmah nas reklamirala na Instagram story-u i rekla da je predivan rad i da zaslužujemo podrsku. Ponudila nam je da uradimo giveaway skupa pa da se proširi stranica. Stvarno nas je puno obradovala podrškom, nismo se nadale. Već imamo par narudžbi,uglavnom je to rodbina, ali kad smo objavile maskicu javila se prva nepoznata djevojka i naručila“ – pojasnila je Sumeja početke promocije ručnih radova.
Ono što Sara i Sumeja rade već je dobilo veliku podršku, a ZEDA je ponosna na njihov odvažni korak i vrlo vještu prezentaciju. Bravo i nastavićemo vas podržavati.
Projekat „Budi kreativan i TI“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica. Cilj ovog Projekta je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje.
Više o njihovim radovima pogledajte na Decoupage Art by S&S , a zapratite ih i na Instagram stranici @decoupage.by.ss

#prati_nas
#prijavi_se
#učestvuj
#nauči
#usavrši
#ispromoviši
#unovči

Danas hobi, sutra posao!
Budi kreativan i TI!

Back To Top
X