kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Šansa za bh. StartUpe na vodećem investicionom skupu u Dubaiju AIM 2020

Globalno AIM 2020 StartUp finale na kome će se predstaviti lokalni pobjednici iz 80 zemalja, održaće se u okviru desetog skupa Annual Investment Meeting od 24. do 26. marta 2020. godine u Svjetskom trgovačkom centru u Dubaiju.

Bosnu i Hercegovinu će u Dubaiju predstavljati pobjednik prvog nacionalnog AIM takmičenja koje će biti održano 24. februara u 09:00 sati u prostorijama CPCD-a (Marka Marulića 2/III) u Sarajevu, koji je lokalni AIM partner.

Šansa za bh. StartUpe na vodećem investicionom skupu u Dubaiju AIM 2020

Prijave za učešće su otvorene do 20. februara a prijaviti se možete ovdje: http://bit.ly/AIMBiH2020.

Više informacija na: http://bit.ly/SarajevoAIM2020.

Pravo učešća imaju startup kompanije koje:
– imaju do 50 zaposlenih
– nisu starije od 7 godina
– su samoodržive (imaju prihod)
– podigle su bar jednu rundu investicija

Kategorije koje će se ocjenjivati su: rast, društveni uticaj, upotreba inovacije, uticaj na klimu i životnu sredinu, kao i zaštita privatnosti.

Lokalnom pobjedniku biće obezbijeđeni:
– put
– smještaj

-štand na AIM 2020
– prilika za umrežavanje i dalji razvoj svoje ideje i poslovnog modela
– učešće na globalnom AIM Startup finalu gdje će se boriti za nagradu od 50.000 dolara

Tema ovogodišnjeg, desetog izdanja je “Ulaganje u budućnost: oblikovanje globalnih strategija ulaganja”, a AIM 2020 će okupiti visoke vladine zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, privrednike, regionalne i međunarodne investitore, preduzetnike, te vodeće akademske i investicione stručnjake.

Na prošlogodišnjem događaju učestvovalo je više od 16.000 posjetilaca, 436 izlagača i suizlagača kao i više od 150 investicionih stručnjaka iz 143 zemlje sveta.

Inače, Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsjednika i premijera UAE i vladara Dubaija.

 

Izvor:http://www.komorabih.ba/

Back To Top
X