kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SANELA HATARIĆ: „SLOBODNO VRIJEME STUDENTSKOG ŽIVOTA PRETVARAM U BIZNIS!“

-U inat svemu, želim da napredujem – Bez rizika nema ni profita-Bitno je imati „životnu ploču“!-

 

Sanela Hatarić (23) iz Donjega Vakufa, inženjer agronomije i studentica master studija Agromediteranskog fakulteta u Mostaru, već pet godina bavi se izradom nakita i svadbenih dekoracija i svoj hobi malo po malo pretvara u biznis. Snalažljiva, ambiciozna, uporna, odlučna, radoholičar, neko je ko aktivno radi na ostvarenju svojih ciljeva.

-„Još kao djevojčica sam voljela praviti sebi neke ukrase, a želja da pravim nakit je bila nešto posebno jer volim da ga nosim, pa možda baš iz tog razloga sam se odlučila da ga počnem praviti. Da se ne bavim ovim hobijem onda bi sigurno pokušala da radim vlastite kreacije, odnosno da šijem. U početku sam radila samo nakit (ogrlice, narukvice, prstenove i naušnice), a u zadnje dvije godine sam proširila svoju ponudu i počela da radim i svadbene dekoracije“ – rekla je Sanela koja kako kaže, od svojih rukotvorina zarađuje sasvim dovoljno za studentski život.

-„Baš kad mi nešto ne ide kako ja želim tada samu sebe tjeram i želim to da popravim, u inat svemu, želim da napredujem“ – rekla je Sanela koja je veliki optimista i čak i kada ništa nije onako kako želi, nastoji pronaći pozitivnu stranu.

-„Moj životni moto je „radimo ono što volimo, jer svaki trud i rad se isplate. Iako je danas puno nas koji radimo nakit i dekoracije, ali ja sam za da svi koji to žele treba i da pokušaju, jer bez rizika nema ni profita, svako ima svoju nafaku tako da za sve ima mjesta na tržištu“ – rekla je Sanela koja aktivno istražuje poslove u struci koje bi mogla raditi po okončanju studiranja. Ukoliko bude teško dobiti posao za koji se obrazovala, Sanela će hobi prtvoriti u osnovni posao za koji je već napravila sjajnu podlogu.

Svoje proizvode za sada promoviše putem društvenih mreža i međuosobnom komunikacijom. Njeni proizvodi se mogu pogledati na Facebook stranici Nakit i svadbene dekoracije Sanela, kaoi na instagram profilu @Nakit Sanela

-„Uvijek je bitno imati „životnu ploču“, trenutno prvi plan je da završim nekoliko ispita na master studiju, a istovremeno želim da se usavršavam u svim radovima koje radim“ -rekla je Sanela.

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X