kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Sajmovi i Buyer Mission Programi u Turskoj, septembar 2021.

Vanjskotrgovinska komora BiH je obaviještena od strane Ambasade Republike Turske u Sarajevu o sajmovima i Buyer mission programima koji će se u septembru 2021 godine održati u Turskoj prema navedenoj tabeli u prilogu.

U okviru pomenutih sajmova u navedenim datumima će se održati Buyer Mission Programi. Tokom programa održat će se B2B bilateralni susreti sa turskim privrednicima i posjeta sajmu. Učesnicima (po jedan predstavnik iz kompanije) gore pomenutog Programa bit će plaćeni troškovi smještaja sa doručkom. Učesnici programa su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika, engleski, njemački ili francuski. Također, učesnici programa trebaju posjedovati ovlasti za odlučivanje o kupovini. U nekim slučajevima kada nema dovoljno prijava učesnika stranih kompanija za Buyer Mission Program isti se mogu otkazati, te iz tog razloga se mole učesnici da ne kupuju avionske karte prije odobrenja Ministarstva trgovine Turske.

Zainteresovane kompanije mogu aplicione formulare dostaviti najkasnije do datuma koji su navedeni u koloni tabele “krajnji rok za dostavu aplikacionih formulara” na broj faxa: 033/208-562, ili putem maila: saraybosna@ticaret.gov.tr , nakon čega će biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće u gore pomenutom Programu.

 

Izvor: https://komorabih.ba/sajmovi-i-buyer-mission-programi-u-turskoj-septembar-2021/

Back To Top
X