kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Sajam Grames & Demi 2019, od 13 – 16. marta 2019.

Firma „Sajam“doo iz Banja Luke, članica Grupacije organizatora sajmova u Bosni i Hercegovini, u periodu od 13 – 16. Marta 2019 godine, u halama Banjalučkog velesajma, organizuje 23. Međunarodni Sajam gradjevinarstva i elektro i mašinske industrije „GRAMES & DEMI 2019“ , te poziva domaće i ino kompanije da uzmu učešće na ovom jedinstvenom specijaliziranom sajmu iz ove privredne oblasti.

Međunarodni Sajam gradjevinarstva i elektro i mašinske industrije već 23 put obilježava početak građevinske sezone, te danas predstavlja jedini specijalizovani sajam iz navedenih oblasti u Bosni i Hercegovini. Spaja izuzetno jake industrijske grane i nudi mjesto za organizovan nastup domaćim i svjetski poznatim firmama koje se bave proizvodnjom i ponudom usluga u ovim segmentima privrede.

Ovaj specijalizovani međunarodni sajam obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata. Upotpunjuju ga i različiti načini adaptacije, rekonstrukcije i restauracije, kao i promocija starih zanata koji su druga krajnost savremenim informacionim tehnologijama i modernom upravljanju projektima.

Kao finalna djelatnost, dio Sajma građevinarstva je i opremanje enterijera.

Učesnici manifestacije su eminentni domaći i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci opremom i materijalima, koji za posjetioce svake godine pripreme posebne popuste i specijalne uslove plaćanja njihovih proizvoda i usluga.

Izlagački program obuhvata:

Segment građevinarstva: oprema za građenje, skele i merdevine, nosači i oplate, pregradni zidovi i plafoni, projektovanje, inžinjering, izgradnja i rekonstrukcija, oprema za radionice, roletne, trakaste zavese, venecijaneri, građevinska mehanizacija, mašine i uređaji, zaštitna oprema, beton, cement, armatura, betonski proizvodi, mermer, granit, kamen, keramičke i granitne pločice, opeke i blokovi, crijep, tegola i ostali krovni pokrivači, staklo i staklene fasade, sanitarna oprema, sanitarne armature, namještaj za kupatila, cijevi, instalacije i kanalizaciona oprema, građevinske konstrukcije i profili, uređenje enterijera, podne i zidne obloge, montažni objekti, vrata i prozori, kapije i ograde, drvena stepeništa, parket, lamperija, građa, osvjetljenje.

Segment elektro i mašinske industrije: elektro alati, elektroindustrija i elektronika, male mašine, oprema za grijanje, hlađenje i klimatizaciju, mašine, ostala oprema, razni uređaji i instrumenti, alati, rezervni dijelovi i razni sklopovi telekomunikacije, audio i video tehnika, mjerna i regulaciona tehnika.

Segment dekora i dizajna: dizajn i arhitektura, uređenje enterijera, namještaj za dnevne, spavaće, dječje sobe i trpezarije, namještaj za kuhinje i kupatila, rasvjeta, uređenje vrta i vrtni namještaj, assesoari za domaćinstvo, podne i zidne obloge, matrijali, boje, tekstil.

 

 

Prijava Grames Demi 2019
Application form
Invitation for Grames Demi 2019

 

Izvor: http://komorabih.ba

Back To Top
X