kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

RYCO poziv za projekte: info sesije

Zadovoljstvo nam je obavjestiti Vas da je Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) objavila drugi Otvoreni poziv za projektne prijedloge organizacija civilnog društva i srednjih škola iz Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo*, Makedonija i Srbija).

Cilj Poziva je doprinijeti procesu pomirenja u regiji Zapadnog Balkana putem mobilnosti mladih, interkulturalnog dijaloga, kao i omogućavanja podsticajnog okruženja za regionalnu saradnju mladih.

RYCO snažno vjeruje da mladi trebaju kreirati kulturu mobilnosti, interkulturalnih razmjena i pomirenja. Ove godine investiramo 1.000.000 € u regionalne omladinske razmjene organizirane od strane srednjih škola i organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana.

RYCO Otvoreni poziv možete pogledati na LINKU, a informaciju o info sesijama Otvorenog poziva možete pogledati na ovom LINKU.

Ovim putem pozivamo sve organizacije civilnog društva i srednje škole iz Bosne i Hercegovine da nam se pridruže na info sesijama, gdje možete dobiti odgovore na sva pitanja u vezi sa Otvorenim pozivom i procesom apliciranja.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X