kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

RAZIJA HODŽIĆ: „SLIKANJE JE MOJA ART TERAPIJA!“

Razija Hodžić (35) iz Kladnja, magistrica psihologije, zaposlena kao psiholog u Centru za socijalni rad Kladanj, iako je od djetinjstva pokazivala sklonosti ka slikanju, posljednjih pet godina se posvetila ovome pa aktivno slika akrilom na platnu i veliku pažnju javnosti privlači upravo svojim umjetničkim radovima. Slikanje je njen hobi ali i dodatni izvor prihoda. Slikanje je dio dana kada mašti pusti na volju i kada nastaju unikatne slike koje krase mnoge domove širom BiH ali i regiona. Umjetničku nit ili imate, ili nemate, a sretni su oni koji su talentovani pa osim što imaju odličnu priliku da se psihički rasterete i posvete bojama, imaju priliku da dopune kućni budžet. U prilog tome uveliko idu društvene mreže i grupe kreativaca na kojima možete pogledati ili naručiti po želji, sve što možete zamisliti.
-„Od malena sam voljela slikati i tu ljubav prema slikanju sam prenijela i na svoju kćerku koja također mnogo voli slikati i jako je dobra u tome. Nakon napornog radnog dana, jako dobro mi dođe opuštanje uz slikanje, moja art terapija“ – rekla je Razija ističući da svaki dan u sebi nosi nešto lijepo.
-„Uvijek sam optimistična i moj životni moto jeste“ Za sve probleme koje život donosi postoji rješenje“ – rekla je Razija opisujući sebe kao odgovornu, osjećajnu, dosljednu i otvorenu osobu.

Posao u struci radi već osam godina i ponosna je na profesionalno osposobljavanje i na ono što je do sada postigla, ali nam je i najavila ono što slijedi.
-„Završila sam studij pedagogije-psihologije, magistrirala na odsjeku psihologije, prošla jako mnogo edukacija iz oblasti kojom se bavim. U planu sam i dalje da se usavršavam iz oblasti psihologije pa i da doktoriram iz oblasti psihologije“ – rekla je Razija ističući da ne postoje poslovne obaveze zbog kojih bi zapostavila svoj umjetnički dio dana 😊
Njene radove možete pogledati na Facebook stranici Raza slike iz dijelova , kao i na profilu Razija Hodžić 

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X