kalendar

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Raspisan poziv za dodjelu pomoći industrijskim izvoznicima u FBiH – Na raspolaganju 30 mil KM

Vlada FBiH donijela je na svojoj 240. sjednici, održanoj 16. oktobra Uredbu o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Foto: Kzenon/shutterstock.com

– Donošenjem ove Uredbe, ispunili su se svi preduslovi za objavu Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći, u ukupno raspoloživom iznosu od 30 mil KM, privrednim društvima, izvoznicima na veb stranici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije – saopšteno je iz ovog ministarstva.
Javni poziv je otvoren 21 dan od objave poziva, odnosno do 10. novembra.

– Pozivamo sva privredna društva, sa većinskim privatnim vlasništvom, koja su periodu od 1. janura do 31. decembra 2019. godine ostvarila izvoz preko 30% od ukupnog prihoda iz sljedećih industrijskih grana: metalna, elektro i automobilska industrija; industrija građevinskog materijala i nemetala; drvna, papirna i grafička industrija; proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće; hemijska i farmaceutska industrija i industrija gume i plastike, da preuzmu poziv te dostave prijave i traženu dokumentaciju ukoliko ispunjavaju zadane kriterije – dodali su u Federalnom ministarstvu energije.

Više informacija možete pogledati OVDJE, a poziv je dostupan na ovom LINKU.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/raspisan-poziv-za-dodjelu-pomoci-industrijskim-izvoznicima-u-fbih-na-raspolaganju-30-mil-km/

Back To Top
X