kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

RADIONICA “SLIKANJE NA STAKLU” UČESNIKE NAUČILA KAKO DA OBIČNE PREDMETE PRETVORE U UMJETNIČKA DJELA/”BUDI KREATIVAN I TI!”

U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i ti“, Agencija ZEDA je organizovala novu kreativnu radionicu, ovaj put „Slikanje na staklu“ na kojoj su učesnici naučili osnovne tehnike slikanja na staklu i oslikavanja staklenih predmeta. Radi se o tehnici koja obične predmete pretvara u umjetničko djelo. Oni koji se bave ovom vrstom umjetnosti uvijek imaju spreman unikatan predmet za poklon, a nerijetko svoje proizvode prodaju putem društvenih mreža ili otvaraju djelatnosti i započinju biznis zasnovan upravo na staklenim umjetničkim djelima.
Za ovaj hobi koji nije skup, najvažnije su volja i mašta, a boje za slikanje na staklu nisu skupe. Predmeti za slikanje su nešto što svi imamo u svojim domovima – galoni, vaze, flaše, čaše…
Ukoliko se aktivno odlučite baviti slikanjem na staklu i svoj hobi korak po korak pretvarati u biznis, dovoljno je da kupite najobičnije setove čaša i tanjira i pokažete umjetničku dušu. 😊
Kada savladate šeme za slikanje na staklu, svoje umijeće možete unovčiti i hobi pretvoriti u biznis. ZEDA svakog ponedjeljka objavljuje priče u rubrici #Blog o ljudima koji su korak po korak razvijali hobi, usavršavali se i u konačnici pokrenuli vlastiti biznis.
Danas hobi, sutra posao!
Ovaj projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.
Pozivamo sve vas koji ste učestvovali na današnjoj radionici, kada samostalno nastavite usavršavati ovu tehniku i praviti dekorativne predmete slikanjem na staklu, da nam na Facebook Agencije ZEDA  dostavite fotografije radova koje ste samostalno napravili. Također, molimo vas da nas obavijestite ukoliko slikanje na staklu postane vaš hobi. Mi ćemo vam pomoći da ga pretvorite u biznis.

Danas hobi, sutra posao!
Mogu drugi, zašto ne i ti?!

Ako do sada niste bili dio naše priče, pozivamo vas da na pratite putem www.zeda.ba ili Facebooka ZEDA https://www.facebook.com/zeda.zenica/ i već sljedeći put učestvujete na našem događaju.

Uskoro slijedi nova kreativna radionica.
Prati, prijavi se, učestvuj!
“Budi kreativan i ti!” 😊

Back To Top
X