kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

RABIJA ŠAĆIROVIĆ – PENZIONERSKI DANI U ZNAKU RUKOTVORINA

Rabija Šaćirović (53) iz Potočana kod Doboja, karijeru je provela radeći kao administrativni radnik, a danas, penzionerske dane provodi baveći se ručnim radom. Rukotvorine joj pomažu da dopuni kućni budžet.
U penziju je otišla vrlo radno zbog zdravstvenih problema. Sebe opisuje kao društvenu, vrijednu, ambicioznu, razumnu i osobu koja ne voli nepravdu. Ona je neko ko se raduje svakom novom danu i ima puno volje i energije da nastoji uživati u životu, jer jednom se živi zar ne?!
Rabija je nastanjena u Zenici i ponosna je što zadovoljne mušterije preporučuju njene proizvode prijateljima, te se mreža njenih kupaca širi. Ona plete, veze, hekla, pravi motive od perlica, nakit, suvenire od novinskog papira, a pored ručnog rada, pravi i džem, ajvar i zimnicu što također prodaje na sajmovima na kojima učestvuje, te putem Facebook profila Rabija Rapka  i putem Facebook stranice Rapka i Ljilja ručni radovi.
Kreativci se vrlo često druže, jedni drugima pomažu, dopunjuju, preporučuju, razmjenjuju ideje, daju savjete, a Rabija odlično sarađuje i sa ženama iz UZ Dukat Moštre -Visoko.

 


-„Jedan od razloga zašto sam se odlučila svoju priču podijeliti s vama jeste što sam pročitala brojne priče o kreativcima koje ste do sada objavili i koje su me inspirisale. To je za svaku pohvalu. Također, želim napomenuti da treba kreativcima omogućiti više načina za okupljanje, prodaju i odvojiti mjesto gdje mogu svoje proizvode izlagati u Zenici“ – rekla je Rabija.
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić.

 

Back To Top
X