kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Putem lokalnih partnerstava za zapošljavanje do 600 novih radnih mjesta u BiH – iSKOraK- Partnerstvo za nova radna mjesta

Grad Zenica je glavni podnosilac projektnog prijedloga pod nazivom iSKOraK- Partnerstvo za nova radna mjesta u okviru ILO projekta finansiranog od strane Evropske unije, a 23.03.2022. godine potpisali smo Implementacijski Sporazum sa Internacionalnom organizacijom za zapošljavanje (ILO) u kojem su definisani uslovi implementacije projekta pod nazivom iSKOraK- Partnerstvo za nova radna mjesta.

Supodnosilac na ovom projektu je Zenička razvojna agencija ZEDA.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 479.214,14 KM, od čega 312.932,80 KM predstavljaju grant sredstva, a 166.281,34 KM je sufinansiranje od strane partnera na projektu.

Prethodna faza ovog projekta koja je također realizirana uz podršku Evropske unije se pokazala uspješnom i podržan je razvoj 19 lokalnih partnerstava za zapošljavanje koja su svojim djelovanjem prekvalifikovala preko 1600 nezaposlenih osoba od kojih je preko 550 zaposleno. Radilo se primarno o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva uključujući žene, mlade,  manjinske zajednice, povratnike, interno raseljena lica i teško zapošljive osobe.

Back To Top
X