kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Puštena u rad online platforma za učešće građana u osmišljavanju javnih prostora u Bosni i Hercegovini

UrbanLab, online platforma za učešće građana u osmišljavanju javnih prostora u Bosni i Hercegovini, danas je puštena u rad. Na ovoj platformi građani će moći učestvovati u konsultacijama koje se tiču budućeg izgleda javnih prostora, a prva lokacija koja će kroz nju biti konsultovana s javnošću je prostor Hastahane (Općina Centar).

UrbanLab je inovativni virtualni alat razvijen od strane Razvojnog program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini koji građani mogu koristiti za podršku urbanoj transformaciji javnih prostora. Ova platforma je idealan način da građani pomognu svojim lokalnim zajednicama da učine javne prostore boljim i ugodnijim za život.

Nakon radionice Urban Lab Hastahana koja je održana u septembru 2021. godine, konsultacije kroz centar.urbanlab.ba predstavljaju nastavak otvorenog dijaloga u virtuelnom formatu sa ciljem prikupljanja ideja i mišljenja građana lokalnih zajednica o budućnosti Hastahane. Urban Lab Hastahana dio je inicijative “Re-Imagine: Moja ulica, moja mašta” koju zajednički provode Općina Centar Sarajevo, UNDP, Grad Sarajevo i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Javne konsultacije o budućem izgledu i sadržajima Hastahane otvorene su do 10. februara.

smart.sarajevo.ba

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X