kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PROJEKAT „BUDI KREATIVAN I TI!“ BEZ LJETNE PAUZE – ZEDA VAM PRIPREMA NOVU KREATIVNU RADIONICU/„PRAVLJENJE UKRASNIH KUTIJICA I NATPISA ZA VRATA“

Iako je ljetni raspust i vrijeme godišnjih odmora, pozivamo našu dragu djecu i naše roditelje da provedu još jedan u nizu, nezaboravnih dana ispunjenih kreativnošću. Ono što nemaju priliku da rade u kući i školi, mi ćemo im omogućiti na našoj radionici i pretvoriti njihovu mašu i inovacije u kreativan proizvod koji će sami osmisliti, a napraviti uz pomoć edukatora. Na taj način želimo našu i vašu djecu da barem na trenutak odvojimo od mobilnih telefona, računara, PlayStationa i njihovu pažnju usmjerimo ka kreativnom radu što će u bućnosti moći pretvoriti u hobi ili pokazati prijateljima, te napraviti jedinstven poklon.

Naime, sve je počelo u aprilu kada je ZEDA napravila ciklus od 8 kreativnih radionica u okviru pilot projekta „Budi kreativan i ti!“, a onda je veliki interes značio da se ovaj projekat mora nastaviti pa je ZEDA 23. maja 2019. godine pokrenula drugi ciklus kreativnih radionica i nastavila implementaciju projekta „Budi kreativan i ti!“.

U novom ciklusu do sada su realizovane 3 radionice. ZEDA će ponoviti neke od najtraženijih radionica iz prvog ciklusa, ali će sugrađane obradovati i potpuno novim radionicama među kojima je i „PRAVLJENJE UKRASNIH KUTIJICA I NATPISA ZA VRATA“.

Pozivamo sve one koji žele naučiti nešto novo, neobično i kreativno, da se prijave za učešće na kreativnoj radionici „PRAVLJENJE UKRASNIH KUTIJICA I NATPISA ZA VRATA“.

Učešće je besplatno, a projekat „Budi kreativan i ti!“ u okviru kojeg se realizuju kreativne radionice finansira Agencija ZEDA.

Mentor na ovoj radionici bit će gđa. Hikmeta Husanović, dugogodišnji kreativac koja nerijetko svoje znanje putem kreativnih radionica dijeli s najmlađima i uči ih novih vještinama. Hikmeta izrađuje svadbene i rođendanske dekoracije, kao i personalizirane čokoladne poklone.
Radujemo se druženju!

 

 


Datum: 01.augusta 2019. godine
Vrijeme: 11:00 do 14:00
Ciljna grupa: djeca (10 +) i odgajatelji (iz obdaništa), te učitelji koji će naučeno moći prenijeti drugima

Rok za prijave je: 29. jula 2019.

Kontakt osoba u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, detaljnije informacije možete saznati na 032 449 – 412, a svoje prijave (ime i prezime, koliko godina imate, za koju radionicu se prijavljujete i broj telefona) šaljite na ajna@zeda.ba ili putem naznačenog broja telefona.

Back To Top
X