kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Program master studija na Univerzitetu u Bolonji

Ukoliko ste zainteresovani da pohađate interdisciplinarne master studije iz oblasti ljudskih prava i demokratije u okviru zajedničkog programa koji podržavaju vodeći univerziteti regiona, a održavaju ih Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Bolonji. Stipendija pokriva sve troškove studija, a stipendisti će imati mogućnost i da obave stručnu praksu.

 

OBLAST:

Demokatija i ljudska prava.

 

OPIS

ERMA program stipendinja master studija predstavlja dostignuće saradnje partnerskih organizacija i predstavnika civilnog društva u pokušaju da se stvori interdisciplinarni okvir za proučavanje prilika koja se odnose na jačanje demokratije i organizacija civilnog društva. Troškovi studija su u potpunosti pokriveni, a studenti će tokom studija obavljati stručnu praksu u državnim institucijama, nevladinim organizacijama. Studenti će po okončanju studija steći dvojnu diplomu Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji.

 

USLOVI

Studenti koji mogu pohađati ove master studije treba da su završili studije prava, politikologije ili međunarodnih ondosa. Potrebno je priložiti i sertifikat o poznavanju engleskog jezika. Za stipendiju se mogu prijaviti studenti koji su osnovne studije okončali u vremenskom okviru od 5 godina prije podnošenja prijave za stipendiju. Kandidati za stipendiju sa Balkana

 

NAČIN PRIJAVE

Kako bi se prijavili za stipendiju, potrebno je posjetiti prijavnu stranicu programa.

 

ROK ZA PRIJAVU:

1.septembar 2019. godine

Više detalja: za više informacija o programu posjetite zvaničnu stranicu programa.

 

Izvor: mladiinfo.me

Back To Top
X