kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Program finansijske podrške za osobe sa invaliditetom

Zbog velikog interesovanja za programe obrazovnih ustanova koje su u sastavu LINK Educational Alliance grupacije, kompanija LINKgroup svake godine jedan dio besplatnih školovanja, koje će se realizovati online, putem platforme za učenje na daljinu, dodeljuje osobama sa invaliditetom.

Besplatno školovanje se dodjeljuje za programe tri obrazovne ustanove: ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji i Moldaviji), BusinessAcademy i InternetAcademy, u ukupnoj vrijdnosti od oko 40.000 eura.

Planirano je da se program finansijske podrške realizuje na teritoriji četiri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINKgroup: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Moldaviji. Ukupan broj ovih internacionalnih stipendija predviđenih za konkurs je 20, od čega će u Srbiji biti podijeljeno osam, u Bosni i Hercegovini šest i u Rumuniji i Modaviji ukupno šest besplatnih školovanja.

Cilj konkursa je da se osobama sa invaliditetom obezbijedi mogućnost sticanja praktičnih znanja iz oblasti bizinisa, interneta i informacionih tehnologija, koja će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada i postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje.

Kriteriji

1. Osnovni i glavni kriterij za dodjelu besplatnog školovanja je motivaciono pismo. Motivaciono pismo treba da sadrži naziv programa na ITAcademy, BusinessAcademy ili InternetAcademy koji bi kandidat želio da pohađa, a zatim detaljno objašnjenje motiva i razloga koji su ga podstakli da konkuriše, šta želi na taj način da postigne i kako će to promijeniti njegov život. Odluka o tome da li će kandidat dobiti stipendiju donosiće se uglavnom na osnovu toga koliko su ovi razlozi iskreni i podsticajni.

2. Uslov je da je riječ o osobi sa invaliditetom.

3. Kandidat mora imati mjesto prebivališta u nekoj od četiri navedene zemlje: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji ili Moldaviji.

Dokumentacija
1. Motivaciono pismo – glavni dio konkursne dokumentacije
2. Dokaz o invaliditetu – ljekarsko uvjerenje
3. Kopija lične karte
4. Kopija svjedočanstva o završenom osnovnom, srednjem ili visokom školovanju

Rok
Konkurs za program finansijske podrške 2019/20. je otvoren i traje do 1. novembra 2019. godine, a imena dobitnika biće objavljena do 7. novembra 2019.

Jezik na kome se podnosi prijava
Konkursnu dokumentaciju moguće je podnijeti na službenim jezicima zemalja u kojima se kandidat nalazi ili na engleskom jeziku.

Adresa
Konkursna dokumentacija šalje se na mail scholarship@link-group.eu. Neophodno je u subjectu maila navesti sljedeće: „Besplatno školovanje OSI – Srbija, Bosna i Hercegovina, Rumunija ili Moldavija (u zavisnosti od toga iz koje zemlje je kandidat)”.

Obavještenje o rezultatima
Nakon završetka konkursa, svi kandidati koji su učestvovali dobiće odgovor o rezultatima konkursa.

Informacije
Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete nam se obratiti putem maila scholarship@link-group.eu

Pogledajte koliko je prošlogodišnjim dobitnicima školovanja Aladinu Kavgiću i Nikoli Kovačeviću značilo to što su dobili priliku da pohađaju najsavremenije edukativne programe na ITAcademy i BusinessAcademy klikom na LINK. 

 

Izvor:http://www.link.co.rs/

Back To Top
X