kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PROFESORICA JESENKA PITIĆ: „STVARAM ONAKO KAKO OSJEĆAM, NIKAKO PO ŠABLONU!“

Jesenka Pitić (45), profesorica engleskog jezika, zaposlena u JU MSŠ Gračanica, odrasla u Stocu, a nastanjena u Gračanici, neko je ko ima vrlo zanimljiv hobi. Već osam godina ona dizajnira i šije unikatnu odjeću za žene; haljine, suknje, jakne, prsluke, hlače…Kako kaže, to je nešto što je inspiriše, a razlog zbog kojeg se odlučila za ovaj hobi čiji rezultati su vrlo zapaženi i čiji proizvodi su vrlo traženi je taj što Jasenka i kćerka vole nositi neobične i unikatne stvari. Ono što je počela raditi svidjelo se i drugima.

-„Moj životni san je da napravim kreativni atelje u kojem ću stvarati, a koji će ujedno biti i izložbeni salon. Ljubav me motiviše da nastavim naprijed i onda kada sve ne ide po planu. Smatram da se sve događa s razlogom i po pravilu koje mi ne znamo“ – rekla je Jesenka koja je majka dvoje djece i sada kada su odrasli, ističe da ima više vremena za sebe i hobi u kojem uživa.

Jesenkine proizvode možete pogledati na Facebook stranici Jemfi

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

 

 

 

 

Back To Top
X