kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PROF. ENGLESKOG JEZIKA KOJA IZRAĐUJE LUTKICE, MAJA IBRAHIMOVIĆ: „ZA HEKLADNIM LUTKICAMA SU POLUDJELA DJECA ALI I MAME :D“

Tuzlanka Maja Ibrahimović (37), magistar engleskog jezika i književnosti, zaposlena kao profesorica Engleskog jezika u srednjoj školi, neko je ko je vrlo kreativan i voli rukotvorine. Hobi joj je izrađivanje heklanih lutkica. Heklati je sama naučila, a plesti je naučila mama. Za izradu lutkica se sasvim slučajno odlučila kada ih je vidjela na Instagramu te je kupila šemu i odlučila pokušati. Svijelo joj se ali i okolini. Lutkice su od vune ili konca, punjene su vatelinom i sve su perive u mašini za veš. Sva odjeća se skida tako da se i ona može prati. Nema ljepila, nema plastike i upravo to je ono što masovno privlači mame da djeci kupuju ove proizvode. Treba istaći i to da je puno svojih proizvoda prodala van granica Bosne i Hercegovine.

-„Volim i uživam u izradi ručnih radova. Ako dan nije dobar uvijek pobjegnem u svoje carstvo lutkica i šarenilo vune. Za izradu jedne lutkice potrebno je do 14 dana. Ponosna sam na sve postignuto do sada, kako na poslovnom tako i na privatnom planu, a ovaj hobi se pokazao kao pun pogodak“ – rekla je Maja koja je vrlo pozitivna osoba i zrači izuzetnom energijom. Ona je neko ko je uvijek nasmijan i spreman da pomogne. U svoje radove ulaže puno truda, strpljenja, ljubavi i pažnje i uvijek je tu da udovolji želji kupaca.
Treba napomenuti i da njeni kupci sami mogu odrediti boju i veličinu igračke, boju odjeće, koju odjeću žele i sl.
Baby’s first gift https://m.facebook.com/majaibr/?_rdr je Facebook stranica na kojoj možete pogledati Majine lutkice ali i raifove i trakice koje pravi.


A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

 

 

 

 

 

Back To Top
X