kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PRILIKA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA KROZ SARADNJU SA FONDACIJOM MOZAIK

U saradnji sa Fondacijom Mozaik, ZEDA poziva sve zainteresovane koji zadovoljavaju pravila učešća i kriterije, da razmisle da li je ovo njihova šansa za unapređenje poslovanja.

Kriteriji za učešće:
1. Vlasnik ili jedan od suvlasnika biznisa ima od 18 do 35 godina starosti (znači godina rođenja od 1985. godine do 2002.).
2. Ne trebamo biznise iz sljedećih djelatnosti: trgovina, ugostiteljstvo, frizerski i kozmetički saloni, fitness centri, igraonice, pčelarstvo, proizvodnja mlijeka i sira, poljoprivredna gazdinstva i prirodnu kozmetiku. Također, nemamo interesa za poslove vezane za duhan, alkohol i igre na sreću.
3. Ukoliko nekoga od ljudi sa spiska poznajete, bilo bi odlično da stavite svoj komentar tj. preporuku u koloni „komentar službenika lokalne uprave“. Vaše mišljenje nam mnogo znači, a Vas ničim ne obavezuje.

Želimo pojasniti šta tražimo, a šta nudimo.

Fondacija Mozaik traži:
1. Pojedince koji imaju obrt, a žele preći u d.o.o. koje će osnovati u suvlasništvu sa nama,
2. Pojedince koji već imaju d.o.o. koji ne posluje duže od 5 godina, nemaju prihod veći od 50.000 KM godišnje i imaju maksimalno 5 uposlenih, a žele ući u partnerstvo sa nama.
3. Pojedince koji imaju poslovnu ideju (nisu registrovani) nisu nam prioritet, ali ćemo im rado ponuditi saradnju.

Fondacija Mozaik nudi:
1. ULAGANJE do 40.000,00 KM, uz uslov za suvlasništvo od 1% do 49% zavisno od dogovora sa većinskim vlasnikom. Prosječno ulaganje je 22.000 KM /po biznisu.
2. SAVJETOVANJE i mentorske usluge – plaćenu ekspertsku podršku stručnjaka iz specifičnih oblasti u vrijednosti do 10.000 KM po biznisu (konsultacije od naših stručnjaka koje mi plaćamo npr. HACCP stručnjak, tehnolog, pravnik, stručnjak za SEO itd.).
3. POVEZIVANJE S MOZAIKOVIM PARTNERIMA u BiH, regionu i svijetu koje može uključivati ulistavanje proizvoda u asortiman naših partnera (npr. trgovačkih lanaca), te povezivanje sa dobavljačima, kupcima, otvaranje prodajnih kanala i sl.
4. PODRŠKU u marketingu, prodaji, računovodstvu i upravljanju troškovima u zavisnosti od tipa ugovora.

Naglašavamo da:
• O prihvatanju bilo koje od gore navedenih prilika odluku donosi vlasnik biznisa sa kojim stupamo u partnerstvo.
• Karakteristike partnerstva se dogovaraju na temelju volje, želje i planova obje strane Fondacije Mozaik i vlasnika biznisa.
• O uslovima ponude vlasnik biznisa će biti detaljno upoznat pisanim putem, prije potpisivanja Ugovora.
• Poslovanje zajedničkog biznisa poslije potpisivanja Ugovora temelji se na principu dogovora suvlasnika. Rast i jačanje firme je prioritet koji se ostvaruje putem svih prethodno pomenutih načina kao i kroz reinvestiranje ostvarene dobiti u povećanje kapaciteta biznisa.

 

Više informacija na 033 266 481, adela@mozaik.ba

Back To Top
X