kalendar

Nothing from September 26, 2020 to October 26, 2020.

skip to Main Content

PRILIKA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA KROZ SARADNJU SA FONDACIJOM MOZAIK

PRILIKA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA KROZ SARADNJU SA  FONDACIJOM MOZAIK

U saradnji sa Fondacijom Mozaik, ZEDA poziva sve zainteresovane koji zadovoljavaju pravila učešća i kriterije, da razmisle da li je ovo njihova šansa za unapređenje poslovanja.

Kriteriji za učešće:
1. Vlasnik ili jedan od suvlasnika biznisa ima od 18 do 35 godina starosti (znači godina rođenja od 1985. godine do 2002.).
2. Ne trebamo biznise iz sljedećih djelatnosti: trgovina, ugostiteljstvo, frizerski i kozmetički saloni, fitness centri, igraonice, pčelarstvo, proizvodnja mlijeka i sira, poljoprivredna gazdinstva i prirodnu kozmetiku. Također, nemamo interesa za poslove vezane za duhan, alkohol i igre na sreću.
3. Ukoliko nekoga od ljudi sa spiska poznajete, bilo bi odlično da stavite svoj komentar tj. preporuku u koloni „komentar službenika lokalne uprave“. Vaše mišljenje nam mnogo znači, a Vas ničim ne obavezuje.

Želimo pojasniti šta tražimo, a šta nudimo.

Fondacija Mozaik traži:
1. Pojedince koji imaju obrt, a žele preći u d.o.o. koje će osnovati u suvlasništvu sa nama,
2. Pojedince koji već imaju d.o.o. koji ne posluje duže od 5 godina, nemaju prihod veći od 50.000 KM godišnje i imaju maksimalno 5 uposlenih, a žele ući u partnerstvo sa nama.
3. Pojedince koji imaju poslovnu ideju (nisu registrovani) nisu nam prioritet, ali ćemo im rado ponuditi saradnju.

Fondacija Mozaik nudi:
1. ULAGANJE do 40.000,00 KM, uz uslov za suvlasništvo od 1% do 49% zavisno od dogovora sa većinskim vlasnikom. Prosječno ulaganje je 22.000 KM /po biznisu.
2. SAVJETOVANJE i mentorske usluge – plaćenu ekspertsku podršku stručnjaka iz specifičnih oblasti u vrijednosti do 10.000 KM po biznisu (konsultacije od naših stručnjaka koje mi plaćamo npr. HACCP stručnjak, tehnolog, pravnik, stručnjak za SEO itd.).
3. POVEZIVANJE S MOZAIKOVIM PARTNERIMA u BiH, regionu i svijetu koje može uključivati ulistavanje proizvoda u asortiman naših partnera (npr. trgovačkih lanaca), te povezivanje sa dobavljačima, kupcima, otvaranje prodajnih kanala i sl.
4. PODRŠKU u marketingu, prodaji, računovodstvu i upravljanju troškovima u zavisnosti od tipa ugovora.

Naglašavamo da:
• O prihvatanju bilo koje od gore navedenih prilika odluku donosi vlasnik biznisa sa kojim stupamo u partnerstvo.
• Karakteristike partnerstva se dogovaraju na temelju volje, želje i planova obje strane Fondacije Mozaik i vlasnika biznisa.
• O uslovima ponude vlasnik biznisa će biti detaljno upoznat pisanim putem, prije potpisivanja Ugovora.
• Poslovanje zajedničkog biznisa poslije potpisivanja Ugovora temelji se na principu dogovora suvlasnika. Rast i jačanje firme je prioritet koji se ostvaruje putem svih prethodno pomenutih načina kao i kroz reinvestiranje ostvarene dobiti u povećanje kapaciteta biznisa.

 

Više informacija na 033 266 481, adela@mozaik.ba

Back To Top
X