kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Prilika koja se ne propušta i sretan dan za regionalnu startup scenu

Kad pričamo o startupima, neizbježno je dotaći se izvora finansiranja za početni razvoj poslovnog rješenja koje oni donose na tržište. Prilike gdje startupi mogu prikupljati sredstva su ograničene, sporadične, a često i veoma komplikovane. Upravo zbog toga, najavu rješenja ovog problema možemo tretirati kao sretan dan za startup scenu naše regije.

Dobre vijesti i najava rješenja o novim prilikama za startup kompanije, stižu nam danas od Findessa Live platforme – prve regionalne platforme za crowdfunding. Nakon faze testiranja, sada je otvoren pristup za besplatnu registraciju svim startup kompanijama koje su trenutno u potrazi za investitorima. Inicijalna vrijednost paketa za registraciju inače iznosi 499 KM, međutim, u beta fazi, besplatan pristup će biti omogućen svim startupima, tj. njihovim osnivačima, koji popune anketu na OVOM linku. Nakon beta faze, kompanije koje budu u potrebi za finansiranjem, moći će da biraju između 3 paketa članarine, zavisno od potrebe njihove crowdfunding kampanje. Dugoročnu korist i potencijal koji nosi sama registracija na Findessa Live platformi nemoguće je odrediti, budući da iznos koji se može investirati u startup nije ograničen. To praktično znači da je nebo granica i da sve zavisi od potencijala predstavljene poslovne ideje.

Ono što čini ovu priliku iznimno vrijednom je činjenica da je Findessa Live platforma prva online lokacija na kojoj je moguće prikupljati novac, ali i investirati u inovativne poslovne prilike na području naše regije. Dakle, regionalne startup kompanije sada ravnopravno mogu učestvovati u prikupljanju kapitala od investitora iz cijelog svijeta, u okruženju prilagođenom našem govornom području, bez potrebe za registracijom svoje kompanije u nekoj od zemalja zapadnog tržišta. Osim same izloženosti mreži uticajnih poslovnih profesionalaca, članstvo na platformi donosi dodatne oblike promocije, prisustvo u medijima, te šansu za učešće u Findessa Live show programu, koji će se emitovati uživo pred stotinama hiljada gledalaca, koji će također biti u prilici da investiraju u startup, u stvarnom vremenu tokom trajanja emisije.

Prikupljanje sredstava na Findessa Live platformi razlikuje se od uobičajenog načina investiranja u kojem investitori zadržavaju pravo upravljanja u kompanijama u koje ulože svoj kapital. Investicija koja je startup kompaniji došla putem Findessa Live platforme tretira se kao pozajmica, a bez obzira na broj investitora, startup kompanija upravlja ukupnim iznosom investicije, kao da je došla od jedne osobe.

Nakon dužeg perioda u kojem su se domaće startup kompanije, zbog nemogućnosti podizanja kredita u komercijalnim bankama, oslanjale na bootstrapping, te tražile alternativne načine za prikupljanje sredstava na platformama posvećenim zapadnom tržištu, Findessa Live platforma je konačno predstavila idealno rješenje koje će biti katalizator koji može ubrzati i sam razvoj veoma mlade regionalne startup scene.

Kažu da mudri ljudi imaju sposobnost da od svake prilike naprave bogatstvo. Nekad su te prilike skrivene, a ponekad se pojave u obliku jednostavne aktivnosti, kao što je popunjavanje ankete.

-> ANKETA

Više o platformi saznajte na www.findessa.live

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X